Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 10 septembrie 2012

Din Levant, pe bani mulţi

Un prieten mi-a atras atenţia asupra unei piese proaspăt vândute pe un portal de licitaţii online.


Este vorba de un plic expediat din Turcia (nu mă întrbaţi de unde, că n-am cuvintele la mine) în România, la Mărăşeşti Gară. Fără îndoială că interesul mare este dat de ştampilele de plecare aplicate pe cele două mărci de 20 de parale, cu inscripţie exclusiv în arabă. La sosire, a fost aplicată o ştampilă rurală, Mărăşeşti - Jud. Putna. Plicul a fost vândut cu 1.300 de dolari (după 5 biduri).
Nu pot să nu subliniez faptul că printre specialiştii români nu se regăseşte niciunul care să cunoască limba arabă, aşa că identificarea inscripţiilor şi a textelor în această limbă, care se întâlnesc nu chiar aşa de rar pe corespondenţele care au legătură cu România, este îndeobşte destul de dificilă. Pe acest lucru s-au bazat şi unii falsificatori, care au fost însă descoperiţi, precum în situaţia descisă aici.

2 comentarii: