Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 19 septembrie 2012

De la Castelul Peleş

Iată o carte poştală văzută pe un portal online. Este vorba de o carte poştală simplă, francată suplimentar pentru acoperirea tarifului corespunzător unei cărţi poştale externe.


Frumuseţea piesei constă în cele două amprente clare ale ştampilei CASTEL PELEŞ cu cerc dublu şi ornament acantă în partea inferioară.
Cartea poştală a fost expediată în septembrie 1894 în Germania.

2 comentarii:

  1. Este posibil ca să fie trimisă chiar de arhitecţii Peleşului, prin Ad-ţia castelului, pentru a se lua astfel legătura cu artistul plastic neamţ (bavarez!) pentru decorarea interioarelor cu picturi...Sau pentru continuarea lucrărilor de pictură.Din păcate, nu avem şi verso-ul cu textul!Este totuşi o semnalare interesantă mai ales pentru locul de expediere!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din păcate, nu am şi ilustraţia cu cealaltă faţă a cărţii poştale, care conţine corespondenţa propriu-zisă. Poate că am fi avut mai multe informaţii.
      O seară excelentă vă doresc!

      Ștergere