Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Altă colecţie, de data aceasta de marcă clasică românească

Acum câteva ore s-a încheiat perioada de zece zile pentru care a fost disponibilă la ofertare, pe un portal de licitaţii online, colecţia din imaginile de mai jos. Este vorba de aproape două sute de mărci, începând cu Principatele Unite şi terminând cu Carol cu barbă.
Personal am studiat cu atenţia oferta, căutând să văd dacă există vreo varietate mai interesantă, vreo ştampilă sau altceva care să-mi placă, dar piesele din colecţie nu au fost pe gustul meu. Asta nu înseamnă că lotul de mărci vechi n-ar fi prezentat interes. Cred că această mică acumulare ar fi constituit un început perfect pentru cineva care ar fi dorit să înceapă colecţionarea perioadei clasice. Să vedem însă despre ce a fost vorba.


Toată colecţia a fost oferită pentru un preţ de "strigare" de doar un dolar. Datorită acestui lucru, mă aşteptam să urmăresc un mic "război" între potenţialii cumpărători interesaţi, incluzând la început şi pe nelipsiţii chilipirgii, bineînţeles. Estimasem că oferta va ajunge undeva pe la o mie de dolari. M-am înşelat puţin, preţul final a ajuns la 1.190 de dolari.

Ilustraţiile pe care le-am urcat în articol nu sunt foarte bune. Recomand începătorilor, precum şi celor care doresc să înveţe şi au nevoie de imagini pentru comparaţie să descarce de aici fişierul PDF pe crae l-am pregătit în mod special (are 10,5 MB).

4 comentarii:

  1. Buna Max,
    Urmaream si eu cu deosebit interes aceasta licitatie, eram foarte curios de finalitate (pret, nr de bidderi etc), insa din cauza unor evenimente neprevazute nu am reusit sa asist la final. M-am zis in sinea mea dimineata ca, Max, nu ar fi ratat ocazia sa ne prezinte acest lot impreuna cu rezultatele, si iata ca ma bucur acum ca reusesc sa citesc acest articol pe blogul tau. Daca stam sa privim per ansamblu, suma este destul de buna ptr intreg lotul vandut(calculand grosso modo,pretul raportat la nr de marci).Sunt curios daca aceasta colectie a cazut pe mainile unui negustor, care cred eu, ca ar putea dubla suma vanzand lotul bucata cu bucata...E de asemenea foarte interesanta de observat tehnica folosita la vanzare, incepand de la 1$, ma intreb daca lotul ar fi fost oferit din prima cu 1000$ pret de pornire, s-ar mai fi vandut oare? Stiu ca ne-ai prezentat acum ceva timp o colectie similara care statea bine merci la vanzare cu un pret asemanator insa fara doritori.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Remus,
      S-ar putea să ai dreptate, cred că dacă lotul ar fi fost oferit la un preţ mai însemnat, ar fi fost posibil să rămână devândut.

      Ștergere
  2. Buna ziua,
    Ce parere aveti despre acest lot?
    http://www.ebay.com/itm/290776183247?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1555.l2649

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua. A plecat de la un preţ prea mare pentru ceea ce cuprinde.

      Ștergere