Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 28 septembrie 2012

Schimbare de acţionariat la "Global Philatelic Network"

Grupul, format din renumite case de licitaţie dedicate exclusiv sectorului filatelic, are proprietari noi. Dieter Michelson şi Karl Louis, managerii care au condus timp de mai mulţi ani cele două firme importante ale grupului (Heinrich Köhler din Wiesbaden şi Corinphila Auktionen din Zürich), au achiziţionat (împreună cu încă un investitor) toate societăţile cu profil filatelic deţinute anterior de Spectrum Group International (grup listat la bursă, cu sediul în Irvine, Statele Unite). Operaţiunea are efect începând cu data de 13 septembrie a.c.


Înţelegerea de cumpărare cuprinde următoarele firme specializate:
- Heinrich Köhler Auktionshaus GmbH & Co. KG, Wiesbaden, Germania;
- Corinphila Auktionen AG, Zurich, Elveţia;
- John Bull Auctions Ltd., Hong Kong;
- H.R. Harmer Global Philatelic Network GmbH, Wiesbaden, Subsidiary Irvine, Statele Unite;
- Corinphila Veilingen BV, Amstelveen, Olanda;
- Heinrich Köhler Briefmarkenhandel GmbH & Co. KG, Wiesbaden, Germania.

Grupul Spectrum s-a decis să întrăineze firmele specializate în comerţ filatelic deoarece intenţionează să îşi orienteze activitatea spre domeniile sale tradiţionale. Noii acţionari au reunit firmele care au făcut obiectul tranzacţiei într-un grup unic, K. & C. Holding GmbH, cu sediul în Wiesbaden. Holdingul va opera în viitor sub denumirea comercială Köhler & Corinphila Holding GmbH.

Firmele care compun holdingul sunt case de licitaţie recunoscute la nivel global, fiecare având o lungă tradiţie. Casa Heinrich Köhler din Wiesbaden este cea mai veche firmă din Germania, fiind fondată în 1913. Corinphila Auktionen din Zurich este cea mai veche casă filatelică din Elveţia, fiind fondată în 1921 şi organizând licitaţii din 1925. John Bull este cea mai veche casă de licitaţii din Hong Kong. H. R. Harmers a fost fondată în 1940, câştigându-şi renumele prin vânzarea, printre altele, a celebrei colecţii a fostului preşedinte Franklin D. Roosevelt.

Karl Louis şi Dieter Michelson

Cei doi manageri şi noi parteneri ai holdingului, Dieter Michelson şi Karl Louis, au o experienţă îndelungată pe piaţa internaţională a comerţului filatelic.

Dieter Michelson s-a născut în Dublin, Irlanda, în 1960. Din 1982 el a ocupat posturi de management în mai multe companii de comerţ filatelic. Din 1981 a lucrat la compania Philagentur GmbH, specializată în comerţ en gros. Un an mai târziu, la numai 22 de ani a devenit managerul companiei şi, prin dezvoltare continuă, a transformat-o într-una dintre cele mai cunoscute firme de comerţ filatelic, specializată în distribuţia noutăţilor. Din 2002 a ocupat funcţia de Managing Director în cadrul casei de licitaţii Heinrich Köhler. Din 2006 a devenit membru în boardul de conducere al casei Corinphila din Zurich. Începând cu 2009 a fost manager al tuturor companiilor de comerţ filatelic din cadrul Spectrum Group International.
Pe timpul caierei sale, a îndeplinit funcţii în consiliul de directori ai Asociaţiei Negustorilor Germani de Mărci Poştale (APHV) şi ai Asociaţiei Internaţionale a Negustorilor de Mărci (IFSDA).

Karl Louis s-a născut în 1961. El a fost un colecţionar pasionat şi un expozant cunoscut în anii '70. În 1986 a luat un masterat în economie ("Master of Business Operations") la Universitatea din Köln, cu o teză de doctorat denumită "Piaţa mărcilor poştale". Între anii 1986 şi 1991 a fost expert în cadrul casei Heinrich Köhler. Între 1992 şi 1998 a părăsit domeniul filatelic, fiind Product Manager şi Head of Marketing în cadrul companiei Dyckerhoff Group, un important producător şi distribuitor de substanţe chimice pentru sectorul construcţiilor, între 1999 şi 2006 îndeplinind funcţia de Managing Director la o companie chimică. În 2006 s-a reîntors la dragostea lui mai veche, devenind Managing Director la Corinphila Auktionen şi Co-Managing Director la Heinrich Köhler.
Concomitent, din 1992 este expert filatelic, membru în asociaţiile naţionale şi internaţionale de profil. El este autor şi coautor al mai multor articole, studii, cataloage şi manuale, specializându-se pentru mărcile Marii Britanii (perioada reginei Victoria) şi mărcile Elveţiei. Pentru una din lucrările sale, în 2005 a fost distins cu Medalia Tapling de către Royal Philatelic Society din Londra.

6 comentarii:

  1. Se pare ca "centrul de greutate" al tranzactiilor filatelice de nivel mondial tinde sa se mute la Wiesbaden. Aveti idee cum as putea sa gasesc teza de doctorat a lui Kar Louis ? Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Casele mari de licitaţii nu-şi mută sediul. Activitatea se va desfăşura în continuare ca şi până acum. Fiecare are un portofoliu de clienţi constanţi, fideli, pe care nu cred că şi-i vor schimba.

    Ştiu pe cineva care-l cunoaşte personal pe Louis. Am să încerc o întrebare. Numai că nu cred că mai are vreo valoare prea mare acum, deoarece piaţa actuală este mult diferită de cea a anilor '80.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da , casele mari ramin pe vechile locatii impreuna cu clientii insa facind parte dintr-un organism cu sediul la Wiesbaden (ceea ce nu-i putin lucru).
    Lucrarea lui Louis m-ar interesa tocmai pentru ca piata actuala este diferita de cea a anilor '80. Fac un studiu despre trazactiile cu obiecte de colectie care are si un capitol de studiu comparativ al evolutiei tranzactiilor. In plus sunt curios sa vad punctul de vedere al unui cunoscator .
    Va multumesc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate vă este de ajutor şi serialul pe care l-am publicat pe blog (cel pe care l-am denumit "Care este preţul mărcilor poştale"):

      http://romanianstampnews.blogspot.ro/2012/01/care-este-pretul-marcilor-postale-10.html

      Ștergere
  4. L-am urmarit este foarte interesant si f. util ! Sunt sigur ca o mare parte dintre vizitatorii (filatelisti ) ai acestui blog au aceeasi parere.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc!
      Cred că îi voi mai adăuga câteva episoade, dacă voi avea timp mai mult de scris.

      Ștergere