Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 5 septembrie 2012

Falsuri la "Căişori" oferite drept eseuri

Am scris de mai multe ori pe marginea acestui subiect. Nedantelatele existente pe piaţă la emisiunea "Căişori" din 1903 sunt aproape în exclusivitate falsuri. Ca şi cele din imaginea de mai jos.


În timp, pe măsură ce acumulează experienţă, colecţionarul pasionat poate face distincţia între falsuri şi originale, chiar dacă nu studiază "la lupă" microsemnele. În cazul de faţă, chiar dacă scanul nu are o calitate care să te dea pe spate, culoarea tiparului trădează imediat această "producţie". Reţineţi că întotdeauna când un vânzător are ceva de ascuns, scanurile nu vor avea o calitate deosebită.
Problema este una de moralitate (pentru că nu sunt în joc sume colosale, ci dimpotrivă, aproape modeste). Una este să oferi ceva drept ceea ce este, şi alta este să minţi, în speranţa că poate faci un "gheşeft". În această a doua situaţie se află ID-ul (de pe eBay) metalmannmuresan, care - uite - s-a "îmbogăţit": a vândut falsurile drept eseuri, cu colosala sumă de 16 dolari!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu