Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 10 septembrie 2012

Schimb filatelic în 1893

Deşi nu are o valoare deosebită, cartea poştală de mai jos m-a încântat atât pentru aspectul său, cât şi pentru persoana expeditorului şi conţinutul mesajului de pe verso.


Expeditorul este Hugo Seligmann, un colecţionar din Bucureşti (după frumoasa ştampilă folosită pe post de antet stătea pe Calea Călăraşilor la numărul 9) îl înştiinţează pe corespondentul său din Stockholm despre "mersul" schimbului de cărţi poştale. Este o piesă foarte frumoasă, păstrată în condiţii excelente. A fost de vânzare pe eBay.

4 comentarii:

  1. Se pare că pe vremea aceea se trăia (bine ?) din filatelie.Dl Hugo Seligmann precizează la urmă că este pe moment "aglomerat" de un teanc de...trimiteri filatelice rugându-l pe suedez să aibă doar "puţintică răbdare" :))) !
    Cu mare plăcere remarc cerneala violet pe care am găsit-o şi eu utilizată prin actele şi înscrisurile de familie chiar şi după 1950.
    O corespondenţă frumoasă, demnă de frumuseţea temei în cauză: filatelia!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin anii '70 (cred că pe la sfârşitul decadei) nu se găsea cerneală albastră. Aveam cursuri la facultate la care îmi luam notiţe în cel mai sârguincios mod, pentru că nu existau manuale la câteva specialităţi şi doream să-mi păstrez caietele. Ei bine, câteva luni am folosit cerneală violetă, cu aceeaşi nuanţă ca cea de pe cartea poştală de mai sus. Nu-mi plăcea să scriu cu pixul.

      Ștergere
  2. cartea postala este pur si simplu frumoasa iar dialogul vostru extrem de interesant...

    RăspundețiȘtergere