Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 3 septembrie 2012

Poşta turcă, probleme cu ştampilele

Cu aproape o săptămână în urmă, atrăgeam aici atenţia asupra ştampilelor liniare ale Oficiului Poştal Militar Turc de Campanie nr. 65 din Bucureşti, care a funcţionat pentru o scurtă perioadă în timpul Primului Război Mondial. Ca un făcut, zilele trecute a fost oferită pe eBay altă piesă, de data aceasta un plic filatelic, atribut evident după "faţa" piesei (click pe imagine pentru mărire).


În colţul drept superior este vizibilă o ştampilă bi-liniară a oficiului pomenit. Dacă aveţi curiozitatea să o comparaţi cu ştampila de pe piesa menţionată în articolul precedent (aveţi linkul mai sus), veţi observa că nu prea seamănă (piesa a fost vândută cu 27 dolari după 4 biduri, dar în opinia mea nu merită cu mai mult de 50% peste cota pentru obliterate a mărcilor)..

De aici şi întrebările ridicate, care merită toată atenţia:
- au existat mai multe ştampile?
- au fost falsificate aceste ştampile de către negustorii vremii, pentru a se putea acoperi cererea de astfel de piese?
Orice părere este binevenită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu