Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 4 septembrie 2012

Prizonier de război la Arad, în 1919

Am văzut o carte poştală destinată corespondenţei prizonierilor de război, expediată din Arad la Budapesta, în septembrie 1919. Pe faţă, cartea poştală poartă ştampila liniară de cenzură militară "CENZURAT D. I Cav."
Ce scrie prizonierul, e mai greu pentru mine să-mi dau seama, pentru că stăpânesc prost spre deloc limba maghiară. Interesul meu pentru piesă se datorează însă nu cenzurii, ci utilizării la Arad, Oficiul 1 a ştampilei tip J (Notată în cataloagele de ştampile "Arad 1G").


Cartea poştală a fost vândută pe un portal de licitaţii online cu 91 de dolari (10 biduri).

3 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Când eşti departe de ai tăi, întotdeana ai multe de spus.

      Ștergere
  2. Dragilor! De 2 saptamini am trimis primele carti postale din tabara, dar deocamdata n-am primit nici-o veste despre ele, daca macar vreuna a ajuns la destinatie sau nu.
    Totusi vom incerca (sa va trimitem). In tabara suntem bine aprovizionati, pe de alta parte pe bani se poate cumpara orice in orice cantitate. Slanina (42 coroane), unt, miere, ciocolata, ou (1 coroana)etc.etc. Populatia maghiara din Arad se ocupa de aprovizionarea noastra exemplar si cu sacrificii. Ne doneaza chiar si lenjerie,perne, sapun si toate cele necesare. Ma supara doar faptul ca nu-i pot linisti pe cei de acasa. Cu mare teama sper, ca macar o carte din cele trimise va ajunge acasa.
    Arad, la 20 august....

    RăspundețiȘtergere