Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 20 septembrie 2012

Vânzări foarte bune la Siegel

Ieri s-a desfăşurat partea a doua a licitaţiei în cadrul căreia casa americană Siegel Auctions desface colecţia Natalie Grace de marcă poştală americană. Preţurile realizate pentru unele piese sunt, deocamdată, de neconceput pentru mărci româneşti similare. Aceasta este cea mai bună dovadă că piaţa face şi preţul.

Acest exemplar de 3 cenţi din emisiunea din 1869 denumită "Vederi" este unul dintre cele două exemplare cunoscute, fiind caracterizat drept cel mai frumos dintre ele. Preţul final: 52.500 dolari.

Din aceeaşi emisiune, marca de 15 cenţi tipul II având centrul răsturnat este caracterizată ca fiind una dintre cele mai frumose exemplare din cele cunoscute. Exemplare cu aceeaşi eroare se regăsesc în faimoasele colecţii Tapling (British Library) şi Miller (Biblioteca Publică a oraşului New York - uitaţi ce preocupări au domnii de acolo!). Eroarea s-a vândut cu 85.000 dolari!

Din aceeaşi marcă, un exemplar care are centrul dublu, din care unul răsturnat, a constituit (se pare) "vârful" licitaţiei. Din această eroare se cunosc doar trei exemplare, cel de faţă fiind adjudecat pentru 90.000 dolari.

Tot din "vederile" din 1869, la aceeaşi licitaţie a fost oferit şi exemplarul de 24 cenţi de mai sus, având centrul răsturnat. Preţul final: 40.000 dolari.

Un al patrulea centru răsturnat la aceeaşi emisiune, la valoarea de 30 cenţi, a realizat un preţ final de 90.000 dolari.

Un frumos exemplar de 3 cenţi din emisiunea 1870 ("Bank Note Issue") care prezintă impresiune recto-verso a realizat un preţ final de 15.500 dolari. Se cunoasc doar trei exemplare din această varietate.

Această marcă de 3 cenţi din emisiunea 1879 ("Continental Bank Note Co. Issue") are o cotă modestă în catalogul SCOTT, de numai un dolar. Ei bine, exemplarul ilustrat a realizat un preţ final (datorită calităţii excepţionale în care se află) de 2.200 dolari!

Aceasta este eroarea de culoare de 4 cenţi "Columb" în albastru în loc de ultramarin. Nu se cunosc decât 12 exemplare obliterate, din care cel licitat este cel mai frumos. Preţ final: 40.000 dolari.

Acest frumos "Columb" de 5 dolari obliterat este deosebit de frumos, având o centrare impecabilă. Preţul final realizat este puţin mai "modest": 11.500 dolari.

"Pan-American Exposition", marca de 1 cent cu centrul răsturnat. O eroare superbă, care a realizat un preţ final de 18.000 dolari.

Eroarea similară la valoarea de 2 cenţi din aceeaşi emisiune a fost vândută pentru 45.000 dolari.

Sper că v-a făcut plăcere această scurtă retrospectivă.

8 comentarii:

 1. Frumoase timbre! Interesant articol!

  Si acum ceva ce nu am gasit in nici un dictionar si in nici o traducere online:Coliţă!

  Da,am vrut sa vad pe internet niste coliţe şi nu găsesc nicicum!

  Am incercat să scriu Blockstamp dar imi dă blocuri de patru sau sase timbre,nicidecum coliţe!

  Stiţi cumva cum se traduce cuvantul COLIŢĂ in engleză?

  Va multumesc.O zi frumoasa.

  P.S:aveti un blog interesant si relaxant,care merge perfect cu o cafeluta !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulţumesc pentru apreciere.

   Încercaţi o căutare în Google pentru termenul "miniature sheet" şi comutaţi apoi pe "imagini" sai "images" (în funcţie de limba folosită în browser. Veţi găsi o mulţime de imagini foarte frumoase.

   O zi frumoasă vă doresc şi eu!

   Ștergere
  2. WOW...Super! Au aparut coliţele pe bandă rulantă!

   Incă o micuţă intrebare:Se pot scoate niste pete de mucegai de pe o colita?Am citit undeva ca ar aparea aceste pete din cauza calitatii slabe a hartiei.

   Si din cauza acelor pete scade valoarea colitei?Cu mult?Cu putin?

   Ștergere
  3. Este destul de dificil de scos petele, dar nu imposivil. S-ar putea utiliza o soluţie specială, dar dacă şi guma este afectată, şansele scad considerabil.

   Scăderea valorii se produce aproape întodeauna, dar depinde de coliţa afectată. Cu cât raritatea coliţei este mai mare, cu atât scăderea (în procente) este mai mică.
   Dacă este vorba de o coliţă modernă, scăderea poate fi dramatică.

   Ștergere
 2. Bună Max!
  Interesat articolul tău ca de fiecare dată!
  Îți doresc un weekend cât mai plăcut!

  RăspundețiȘtergere
 3. La atatea erori, nu exista ppsibilitatea sa fie erori intentionate? Sau doamna in cauza, era amatoare doar de erori?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu, la data aceea erorile sigur nu au fost intenţionate. Americanii sunt destul de conservatori în modalitatea de catalogare a erorilor.
   Colecţia Natalie Grace nu conţinea numai erori, acestea sunt doar excepţii, dar eu le-am prezentat pentru spectaculozitatea lor.

   Ștergere