Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 17 septembrie 2012

Reclamă veche pe o ilustrată de epocă

Am remarcat, pe spatele unei ilustrate vechi reprezennd Constanţa - "Partea estică a oraşului" - o reclamă inedită a unui hotel, "STIFLER - GRD. HOTEL CONTINENTAL" (click pe imagini pentru mărire).


Ilustrata a fost expediată în septembrie 1906 din Constanţa la Budapesta, fiind francată conform tarifului cu o marcă de 10 bani.
Există piese ale altor ţări care poartă antete sau ştampile ale unor stabilimente turistice şi care sunt foarte mult căutate de colecţionari. Despre piesele noastre nu cred că se poate spune acest lucru (ilustrata de faţă nici nu cred că a fost băgată în seamă).

4 comentarii:

  1. Îmi face impresia că textul este scris chiar cu creionul.Nu am reuşit să descifrez niciun cuvânt din conţinut, mai ales că ştampila de destinaţie a fost aplicată chiar pe text.Doar adresa budapestană este clar redată : arondismentul VII,str. Mexicului (sau mexicană).Este o ilustrată trimisă de părinţi fiicei lor (o...Fräulein! :))) ).
    Reclama hotelului este interesantă, dar ocupă din spaţiul destinat corespondenţei.
    Vă doresc o seară frumoasă şi liniştită de toamnă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Textul este scris cu creionul, într-adevăr. Nici eu n-am reuşit să-mi dau seama de conţinutul mesajului, dar bănuiesc că nu este ceva important - poate vreo salutare "de la mare"... :D

      Aceleaşi urări vi le adresez şi eu, împreună cu mulţumirile de rigoare!

      Ștergere

  2. Este vorba de Palatul Printului Sturdza

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=240782362734135&set=a.214042948741410.71264.213475568798148&type=1&theater

    RăspundețiȘtergere