Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 27 septembrie 2012

Falsuri ale fraţilor Spiro la clasice româneşti

Săptămâna trecută, un negustor înregistrat în Marea Britanie a postat pe un portal de licitaţii online câteva loturi de falsuri ale unor mărci vechi româneşti, printre care şi câteva cu coli întregi ale cunoscutelor producţii marca Spiro Bros.
Aceste falsuri nu sunt greu de recunoscut, deoarece imită destul de prost imaginea mărcilor originale. Primul element care sare în ochi este utilizarea unor ştampile total fanteziste, care nu au existat niciodată (cel puţin pentru România).

Un prim lot cuprinde mărcile Cuza din 1865. Pentru marca de 2 parale, falsurile au fost executate în două culori distincte, portocaliu şi galben. Culorile sunt clar diferite de cele ale originalelor pentru toate valorle, iar desenul efigiei este prost executat.


Un al doilea lot de falsuri reproduce mărcile Carol cu favoriţi din 18666-1867. Pe lângă ştampilele fanteziste, falsurile se recunosc uşor după desenul sprâncenelor efigiei, care îi fac regelui o privire supărată, încruntată. Literatura engleză a denumit aceste falsuri "angry Carol" sau "angry king".


Al treilea lot de falsuri reproduce mărcile Carol cu favoriţi din 1868, plus marca de 3 bani din 1870. Caracteristica ştampilelor fanteziste şi privirea "încruntată" a efigiei de la lotul precedent se repetă şi aici. Culorile sunt total nereuşite.


Calitatea slabă a imaginilor se datorează vânzătorului englez, nu mă înjuraţi pe mine.
Loturile de falsuri sau vândut relativ ieftin, sub 30 de lire sterline fiecare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu