Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 22 septembrie 2012

Francatură excepţională de poştă aeriană

Prima dată când am văzut plicul din imaginea de mai jos aproape nu mi-a venit să cred că există aşa ceva. Probabil că este cea mai grea francatură cunoscută pentru perioada Carol II, şi mai este şi transportată cu un zbor transatlantic (nu sunt sigur dacă am mai prezentat piesa în vreun articol precedent, dar chiar dacă am făcut-o, frumuseţea piesei merită pe deplin). Din păcate, imaginile postat de casa organizatoare a licitaţiei (Christoph Gärtner, licitaţia cu numărul 23, desfăşurată pe 10 septembrie a.c.) nu sunt nemaipomenit de bune.


Este vorba de un plic de format mare, expediat în 1936 la legaţia României din Santiago de Chile, recomandat şi par avion, prin intermediul "DEUTSCHE LUFTPOST EUROPA-SÜDAMERIKA" (ştampila rotundă plicată pe faţă cu tuş roşu-violet). Francatura este compusă din 97 de mărci!

2 comentarii:

  1. O adevărată "colecţie" de mărci şi ştampile!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, este neobişnuit să întâlneşti atât de multe mărci pe o singură scrisoare.

      Ștergere