Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 4 septembrie 2012

Poştă aeriană timpurie

Plicul de mai jos a fost oferit pe un portal de licitaţii online. Nu a avut cine ştie ce realizare, dar piesa (în ciuda faptului că este în mod evident una filatelică) a fost efectiv circulată prin poştă, iar calitatea ei este una ridicată, păstrându-se excelent (click pe imagini pentru mărire).


Plicul a fost achiziţionat cu numai 23 de euro.
În ciuda faptului că în România a existat o puternică mişcare aerofilatelică (şi mai există încă pasionaţi ai acestei categorii de piese), toate cataloagele publicate s-au mărginit la o simplă listă a zborurilor şi a ştampilelor. Nicio lucrare nu a tratat problema şi din punctul de vedere al francaturilor şi tarifelor (poate doar manualul de tarife publicat de C. Marinescu acoperă zona), şi stăm tare prost cu ilustrarea.

4 comentarii:

  1. a. Am rămas plăcut impresionat de acurateţea aplicării timbrelor, a etichetelor de POŞTĂ AERIANĂ şi a ştampilelor.Găsesc că avem de-a face cu o "bijuterie" în materie.Mi-aş fi dorit şi eu o asemenea "piesă" de colecţie!
    b. Gravura reprezintă un "Junker G24", avion de transport trimotor, conform http://www.istoria-geografia.com/2012/02/istoria-aviatiei-de-la-montgolfier-la.html
    Mulţumesc pentru interesanta postare şi vă doresc o seară bună!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am remarcat şi eu calitatea bună în care s-a păstrat plicul.
      Se pare că zborul de la Bucureşti la Nürnberg şi apoi până la Braunschweig s-a efectuat chiar cu acel model G24 Junkers.
      Vă mulţumesc pentru urare, la fel vă doresc şi eu!

      Ștergere
  2. Salve Max !
    Dacă cunoști pe cineva care are nevoie de imagini cu circulații de poștă aeriană pot să ajut. O piesă de poștă aeriană spre Germania cu Jamborea Națională cu supratipar mi se pare frumoasă . Expeditorul este W.Karnbach iar destinatarul este R. Crome. Îți spun ceva numele acestea ?
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut, Andrei. Nu ştiu pe nimeni care umblă după asemenea imagini.
      Îmi pare rău, numele nu-mi spun nimic.

      Ștergere