Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 23 septembrie 2012

"Recensământul" cu centrul răsturnat

Acum câteva zile a fost oferit pe eBay un unicat cu varietatea arhicunoscută la marca de 1,75 lei din 1956.


Nu este pentru prima dată când apare aşa ceva pe eBay şi probabil că nu va fi nici ultima. Dar faptul că preţul de pornire a fost unul foarte mic i-a făcut pe doritori să se "înghesuie", spre deosebire de alte oferte, la care varietatea a fost "pusă" ori la un preţ de plecare ridicat, ori la "Buy It Now" şi au rămas nevândute.
De data aceasta, centrul răsturnat a obţinut un preţ final de 265 dolari (33 biduri).

Îmi spunea cineva că preţul obţinut este unul prea mic. Eu cred că el este unul corect. Mi s-a replicat că "nu se cunoaşte decât o singură coală". Am răspuns şi eu că informaţia este falsă, deoarece din analiza unui lot de mai multe piese oferite şi pe licitaţiile de pe eBay, şi în licitaţiile unor case mai mari, deplasarea centrului faţă de cadrul verde variază. Ori acest lucru nu poate apărea în aceeaşi coală. Sunt păreri potrivit cărora ar exista cel puţin trei sau patru coli diferite.

4 comentarii:

  1. Aveti dreptate , eu am identificat 4 pozitii diferite al centrului rasturnat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc. Din păcate, lumea nu se prea uită la astfel de detalii.

      Ștergere
  2. A fost ceva batalie pe aceasta piesa...
    Suma pare "decenta" pe langa ce am mai intalnit pe ici pe colo,insa oricum nu cred ca m-as indura sa arunc atatia bani pe asa ceva, desi ma fascineaza oarceum aceasta eroare.
    Mabucur mult ca ai atins acest subiect, ma numaram si eu printre cei care credeau in povestea colii unice, insa uite ca se pare ca e nu e chiar asa...Am mai invatat un lucru azi!
    Multa sanatate si numai bine Max!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că am mai făcut un lucru bun. :)))
      Mulţumesc frumos Remus, la fel îţi doresc şi eu!

      Ștergere