Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Feriţi-vă de falsurile supratiparelor 8 IUNIE 1930

"Frunzărind" diverse loturi şi acumulări din online am dat peste piesa din ilustraţie:


După cum arată supratiparul, acesta etse categoric fals. Înclinarea a fost cea care mi-a dat de gândit. Uitându-mă apoi cu mai multă atenţie, am remarcat literele tremurate şi inegale. Aşa ceva nu se prea întâlneşte la supratiparele originale. Piesa în cauză a fost oferită la un preţ derizoriu, "la grămadă".

Colecţionarii au la îndemână un mijloc foarte facil de a verifica originalitatea unor supratipare de acest fel. Supratiparul a mai fost aplicat, în afara mărcilor C. Raiu de poştă aeriană, şi pe uzuale "Mihai copil", precum şi pe mărci de serviciu. Din ambele emisiuni, majoritatea valorilor sunt comune şi se pot procura uşor. O simplă comparaţie a supratiparului de pe mai multe astfel de piese cu mărci C. Raiu la care aveţi dubii vă poate aduce un răspuns edificator.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu