Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 28 septembrie 2012

Colecţie interesantă de istorie poştală indiană la David Feldman

Casa elveţiană propune spre vânzare în sistem "Private Treaty" o colecţie frumoasă de piese indiene şi străine, având ca subiect "India Used Abroad" - oficii poştale ale fostei colonii britanice din străinătate, cu precădere cele din Golgul Persic.
Nu am mai văzut o astfel de colecţie de câţiva ani (la firma americană Apfelbaum a fost oferită o astfel de colecţie, dar nu cu piese întregi, ci una de ştampilografie, pe mărci izolate şi pe fragmente.

Scrisoare expediată în 1874 din Bushire, Persia, la Nantes, Franţa

Nu există nicio piesă de interes pentru colecţionarii axaţi pe România, dar mi-am propus să prezint colecţia deoarece consider că filatelia indiană se situează pe un trend ascendent, iar un colecţionar care doreşte să îşi lărgească orizontul ar trebui să vizioneze şi colecţii din alte ţări decât cea proprie.
Pentru cei care doresc să o vizualizeze, pun la dispoziţie un fişier PDF, care poate fi descărcat de aici. El are 108 MB şi conţine peste 300 de planşe scanate la calitate destul de bună, scrisori, cărţi poştale, chiar şi unele ilustrate care se văd mai greu pe la noi, precum şi multe, multe ştampile interesante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu