Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 5 iulie 2011

Supratipare care-au luat-o razna

Se întâlnesc aproape la fiecare emisiune supratipărită, nu sunt ele raritatea de pe lume, dar sunt spectaculoase.

La marca de 10 stotinki a emisiunii de ocupaţie din Primul Război Mondial, un lot oferit pe eBay (achiziţionat cu un preţ cred sub 10 dolari - fără taxe şi transport) conţine patru astfel de variante.

La această pereche, supratiparul "încalecă" cele două mărci. Astfel de varietăţi nu sunt la fel de comune la mărcile Mihai copil.

În anumite condiţii (mai bine spus poziţii), la unele emisiuni supratiparele deplasate pot genera varietăţi mult mai spectaculoase: perechi din care o marcă fără supratipar (sunt cele mai spectaculoase, dar şi cele mai rare) ori poziţionarea eronată (sau lipsa) unui element al supratiparului. Cum se întâmplă la mărcile emisiunilor Cluj-Oradea: BANI/Bani sus în loc de jos (sau invers), ori lipsa totală a acestora.

2 comentarii:

  1. am si eu cateva timbre destul de ciudate si vechi in acelasi timp, nu am reusit sa aflu detalii despre ele! Din cate vad pe blog te pricepi la timbre, cand voi avea ceva timp libeer voi fotografia cateva timbre si ti le voi trimite, doar sa imi lasi o adresa de mail. salutare

    RăspundețiȘtergere
  2. E simplu: maxpeter.stampnews@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere