Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 17 iulie 2011

Ştampilele cunoscute pe locala DBSR

Literatura existentă nu reuşeşte să mă facă să înţeleg răspunsul la întrebarea "ce tipuri de ştampile s-au utilizat pentru anularea mărcii locale DBSR".
Piesele întâlnite în licitaţii poartă, cel mai adesea, ori ştampila cu cerc simplu a agenţiei Lloyd din Constanţa, ori anulări simple cu cerneală (linie simplă sau cruce). Există posibilitatea ca o parte din corespondenţa francată cu această marcă să rămână neştampilată? Bineînţeles! Iar pentru cea având ca destinaţie localităţi din Turcia, este posibil ca marca să fi fost anulată la sosire, cu ştampilele utilizate curent.

Piesa din imagine a fost oferită la licitaţia casei britanice Sandafayre din 5 iulie. Descrierea este destul de sumară, iar calitatea scan-ului nu permite o verificare atentă a piesei, pentru a identifica un eventual fals sau o reimpresiune. Dar nici originalitatea ştampilei.

Este un subiect pe care ar trebui să îl avem în vedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu