Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 29 iulie 2011

Ceva schimbări prin blogroll...

Nu, n-am şters pe nimeni, dacă aceasta vă era prima întrebare. Doar am mai adăugat.
După ultima "rundă" a WWD (vedeţi mai multe amănunte la Carmen), am avut ocazia să mai descopăr câteva bloguri interesante. Pe câteva le-am inclus în blogroll, alte câteva au intrat în reader-ul meu de RSS şi le voi citi sau/şi comenta. Dar ca principiu, ce a apucat să intre in reader va avea şi trafic din partea mea, indiferent că voi comenta sau nu vreun articol.

Pe unii dintre prieteni îi afectează felul în care alţi bloggeri se "joacă" cu link-urile şi cu conţinutul din blogroll. S-a mai scris despre acest lucru, dar cred că merită să vă rog să citiţi ce au scris Teo şi Shayna. Odată ce ai acceptat singur să intri într-o comunitate, cred că este normal să te mai şi comporţi civilizat. Până la urmă, este o treabă de bun simţ. Trebuie să recunosc că şi eu am învăţat, că pe nimeni nu-l naşte a lui mamă blogger gata făcut.

Salutări şi pentru prietenii mai vechi, dar şi pentru cei noi: Androxa, betivuldecuvinte, bloguluninu, Carmen, Cleo, Florina, fly2sky, Fotoreporter, George Secăreanu,

30 de comentarii:

  1. :) Multumesc, Peter!
    Nu stiu daca ti-am spus, dar ai devenit deja unul din cititorii mei preferati, astept cu mare drag vizitele si comentarile tale pe care chiar le simt sincere si dezinteresate, ceea ce pentru mine conteaza extraordinar de mult. Poate sunt eu mai sensibila, nu stiu... In sfarsit, zambesc putin si trist acum, tocmai m-a suparat cineva rau de tot, legat de blog si de ceea ce fac eu acolo, iar eu chiar sufar.O sa-mi treaca...
    O zi minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. lunapatrata: Mulţumesc foarte mult. Îmi pare rău că se mai întâmplă şi chestii urâte, dar ăştia sunt oamenii. Până la urmă este însă doar un blog, un mijloc de comunicare. Cui îi place cum scrii, îi va plăcea şi de acum încolo. Ideile frumoase, imaginile alese cu multă grijă, în asta constă de fapt frumuseţea blogging-ului, cred eu. Poate că mai mulţi paşi mărunţi va întări mai mult legătura aia invizibilă dintre tine şi cititor, chestia asta cred că valoarează mult mai mult decât un clasament pe nu ştiu unde. Oricum nu ajungem noi cu zeci de mii de accesări pe zi (mai ales eu, pe nişa mea destul de specializată).
    Îţi mulţumesc pentru apreciere, pe ajutorul meu poţi să contezi.
    Până la urmă, există şi mail-uri. Un mesaj de genul... "Băh, ai grijă că X e jigodie" s-ar putea să aibă rezultate pentru împricinat, mai ales atunci când va simţi că nu va mai fi băgat în seamă sau, de ce nu, luat puţin peste picior de cât mai mulţi.
    Sper că n-am sărit calul...

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca sunt un dezastru. la multi ma inscriam la persoane interesate dar nu-i treceam in blogroll, pe altii ii treceam in blogroll dar nu ma inscriam la persoane interesate... abia dupa un timp realizam, ciorba pe care o faceam. la blogroll treceam adresa generala a blogului, pana am aflat ca trebuie si un titlu. nu vreau sa supar pe nimeni, cum aflu cate ceva nou incep sa aplic chiar daca inteleg mai mult sau mai putin. multumesc tuturor pentru intelegere si sfaturi.
    Max, ma bucur ca te-am cunoscut, apreciez activitatea ta, persoana ta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu, nu ai sarit calul deloc, iar eu am recunoscut ca sunt foarte sensibila, si nu inteleg cum de pot sa fie oamenii atat de prefacuti. In fata iti spun vorbe mieroase iar in spate te ataca. In fine... o sa ma linistesc eu. Multumesc!
    Aaa, si nu are legatura cu zelist sau lucruri de genul asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. RobertN: Îţi mulţumesc frumos. Mai pe la început tot aşa eram şi eu, dar parcă nu mergea, simţeam nevoia de ordine.
    Şi eu apreciez sufletul pe care îl pui în ceea ce faci. E un lucru mare şi sunt cam puţini cei ca tine (poate nu i-am descoperit încă, blogosfera este mare).
    La brogroll (pe prima pagină) se trece, într-adevăr, adresa generală a blogului. La pinguri (cele de la sfârşit) se trece un articol, dar înainte de a publica articolul. Am învăţat şi eu de la cei cu mai multă experienţă decât mine.
    Cu toate că am făcut creaţie pentru mulţi, secretele unui blog nu prea le ştiam.
    Robert, poţi conta pe mine şi dacă ai vreodată o problemă cu blogul, nu ezita să-mi dai un semnal.

    RăspundețiȘtergere
  6. lunapatrata: Oricum, îmi pare rău. Dar pe mine poţi conta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Max, nici eu nu stiu secretele bloggingului, sper ca ma descurc onorabil, atat cat sa nu supar pe cineva :)

    La blogroll ii trec pe cei pe care ii citesc dar daca la un moment dat descopar ca nu se mai scrie saptamani intregi , scot blogul , in fond nu am de ce sa trimit cititorii catre acelasi articol timp de 3 luni :D

    Cat despre zelist - inteleg ca e un top - nu ma intereseaza si nu ma ajuta la nimic. Imi e egal.
    Vreau sa ma simt acasa pe blogul meu si imi place micuta mea comunitate
    Multumesc pentru add, nu stiu daca am mai zis-o :)

    RăspundețiȘtergere
  8. hapi2233: Nu ai pentru ce. Oricui îi place interactivitatea. Cred că şi pe tine te bucură când vezi că e citit ce-ai scris şi primeşti reacţii.
    Eu îmi "dublez" blogroll-ul cu reader-ul de RSS, abonându-mă la ce am acolo. Aşa reuşesc să fiu cam "la zi" cu articolele noi şi pot să acopăr mai multe bloguri într-un timp mai scurt.
    Legat de zelist, am văzut că nu te-ai înscris. Dar un ping nu-ţi strică, pentru că e la fel ca o accesare de pagină, adică trafic. Eu am dat de zelist şi am început să caut bloguri cu tema mea, dar nu prea sunt. Dar urmărind fluxul lor de RSS am descoperit alte bloguri frumoase, scrise cu mult suflet. Nici pe mine nu mă interesează chestia asta, pentru că nişa pe care sunt eu este foarte îngustă, pur şi simplu îmi încerc puterile, este un autotest, să văd dacă fac bine ceea ce fac.

    RăspundețiȘtergere
  9. salut :)
    lumea asta a blogurilor e stranie...unii scriu pentru ei,altii pentru ca vor sa socializeze...altii...nu stiu..cert e ca suntem intr-un fel legati unii de ceilalti printr-un cod nescris al bunului simt :)
    ma bucura vizitele tale si-ti multumesc...sper doar,sa intelegi ca de multe ori vin la tine ,admir in tacere si plec...nu fac asta cu rea vointa,dar cateodata chiar nu stiu ce sa spun..

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai dreptate dar eu sunt peste din acela incapatanat.
    Blogul asta imi ia deja mult timp. Imi place sa fiu citita si sa am feedback dar de cateva saptamani ma mentin EXACT la un nivel de vizite si comentarii care mi se potriveste de minune.
    Nu ma deranjeaza pingurile deloc- daca te referi la acele trimiteri
    Trebuie sa fac pauzaaaaa, I m addicted

    RăspundețiȘtergere
  11. rokssana: Mulţumesc frumos. Nu te simţi cu nimic vinovată, intuiesc foarte bine situaţia, chiar din această cauză încerc să pun şi articole mai "pământeşti", pentru care am creat şi eticheta «Magazin». Iar pentru WWD, când ştiu că vizitele sunt mai multe ca de obicei, pun un articol care să placă la toată lumea. Urmăresc vizitele pe StatCounter şi văd de unde vin. Chiar îţi mulţumesc mult.
    Mie, la rândul meu, îmi place cum scrii, îmi plac mult imaginile postate de tine (chiar am făcut recent o remarcă la Androxa, referitoare la "dialogul" cu imagini dintre voi, care-mi place la nebunie).
    Despre chestia cu "legatul" - exact asta am comentat la Teo pe blog. Atât timp cât există bun simţ, nu am nicio rezervă să fiu util oricui îi ajută acest lucru.
    Îţi mulţumesc încă odată şi te asigur că poţi conta pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  12. hapi2233: Ei, nici eu n-o las prea moale când îmi intră ceva în cap.
    La urma urmei, treaba asta trebuie făcută şi din plăcere, altfel n-ar mai avea farmec.

    RăspundețiȘtergere
  13. Bună Max!
    Mulțumesc de muzică și
    vizitele pe care le faci la
    mine în paradis!
    Îți doresc un sfârșit de săptămână
    minunat și plin de bucuri!

    RăspundețiȘtergere
  14. Elena: Sărut mâna! De la tine, din "Paradisul verde" m-am inspirat şi eu cu grădina mea fermecată.
    Mulţumesc frumos, şi eu îţi doresc un weekend excelent!

    RăspundețiȘtergere
  15. ufff...zelist-ul asta a ajuns sa ma streseze...pentru mine nu topul e important ...imi plac oamenii pe care i-am cunoscut aici...ma relaxeaza sa citesc sau sa privesc ceea ce vrea fiecare dintre cei de arate...
    am senzatia acum ca merg pe oua din cauza acestor ping-uri...am inteles ca daca primesti un ping si nu-l returnezi cel care ti l-a dat este depunctat...eu nu am solicitat asa ceva si ma simt prost daca i-am pus pe altii in situatia de a fi depunctati pentru ca nu am raspuns la ping-uri...
    chiar nu am timp sa pinguiesc si nu asta este scopul meu aici...
    vreau sa ma bucur pur si simplu de aceasta bogatie virtuala...si atat...fara sa afectez pe nimeni :(
    deja ma streseaza sa mai las commenturi...

    RăspundețiȘtergere
  16. cand am avansat cel mai mult in zelist, a fost cand nu stiam nimic, nu raspundeam la comentarii, Alm m-a sfatuit sa raspund. si mie mi se parea de bun simt sa raspund, dar ma simteam aiurea, eram nou pe aici... acum cand raspund, postez mai des, mai inteleg si eu 5% din ce se intampla, avansez mai incet. si nici nu am stiut ce e aia zelist pana nu l-a pus tot Alm pe blog. acum, ma simt ca pe vremea lui Ceausescu, cand stateam la cozi...

    RăspundețiȘtergere
  17. pandhora: Sărut mâna.
    Nu te strrreeessssssaaaa!!! N-ai de ce! Nu-ţi fă probleme. Nu-ţi pune probleme. Nu te gândi la ce fac ceilalţi. Fii în continuare cea care ai fost şi până acum. Nu-ţi cere nimeni să răspunzi la ping-uri (eu nu-ţi cer!). Simte-te bine, nu ca atunci când mergi ca pe ouă. Fă în continuare vizitele care-ţi fac plăcere, unde-ţi face plăcere, şi comentează acolo unde-ţi face plăcere. Nu trebuie transformat blogging-ul în ceva neplăcut, ba din contră! Eu cred că dacă-ţi fac câte un ping, îţi creşte numărul de accesări de pagină (chiar dacă eu citesc fiecare articol al tău) şi te ajută şi pe tine. Nu mă interesează dacă cineva mă depunctează pe mine, nu contează.
    Mai clar de atât, nu ştiu dacă pot să fiu...

    RăspundețiȘtergere
  18. RobertN: Citeşte, te rog, răspunsul meu pentru pandhora. Odată ce scrii din plăcere pe blog, restul nu contează pentru că nu cîştigi mai nimic, în afară de respect. Mie însă mi se pare mai important să ne respectăm noi pe noi înşine, atunci vom câştiga şi respectul prietenilor noştri din blogosferă.

    RăspundețiȘtergere
  19. Weekend frumos si tie, Max, si toate cele bune !
    ....Pentru mine Ze-list si alte asemenea gogomanii nici macar nu exista, nu dau o ceapa degerata pe ele si nu ma intereseaza. Scriu de placere si am intilnit aici oameni minunati... asta e mai mult decat ori ce Ping ori Zdring...ori alta gogomanie fara valoare...
    Ce spui tu e foarte frumos si ma bucur ca mai exista oameni cu suflet pe lume... nu doar masinarii de adunat puncte si link-uri si Pinguri.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ninu: Mulţumesc frumos! E clar că vorbim aceeaşi limbă.

    RăspundețiȘtergere
  21. multumesc Max...ma simt mult mai bine acum....:)
    si asa pe Carmen am simtit-o putin suparata tot din cauza acestor discutii legate de ping-uri...mi-ar fi parut rau ca si tu sa te distantezi din acest motiv...

    RăspundețiȘtergere
  22. Pandhora: Nu-ţi fă niciun fel de probleme. Am trecut cam de multicel de vârsta când mă supăram pentru orice prostie şi orice discuţie. Eu sunt ceva mai direct, dacă mă supără cineva i-o spun direct şi gata, dar chiar că nu-i cazul. Nu ştiu, nu-mi dau seama, s-ar înţelege aşa ceva din cele scrise de mine?

    RăspundețiȘtergere
  23. nu...sigur ca nu se intelege asa ceva :)
    am spus doar ca mi-ar fi parut rau sa se intample asa...

    RăspundețiȘtergere
  24. pandhora: Eu nu vrea să mă distanţez de nimeni. Dimpotrivă, cred că dacă aş avea mai mulţi prieteni, m-aş simţi mai bine. Dacă va fi vreodată vreo supărare cu cineva, trag speranţa că nu va fi din cauza mea.

    RăspundețiȘtergere
  25. Iti multumesc, dragul meu, promiti ca de maine schimbam subiectul? :) Vine week-end-ul :)
    Sunt pe fuga acum, de fapt editam un post...
    Sa ai o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  26. teonegura: OK! Dar nu-i nevoie să promit, că am făcut-o deja. Uită-te la ultimul articol.

    RăspundețiȘtergere
  27. Sărut mâna, Carmen! La fel îţi doresc!

    RăspundețiȘtergere
  28. http://zamfirpop.com/blog/2011/07/29/draga-ucenicule-12

    RăspundețiȘtergere
  29. Zamfir de Turda: Mulţumesc, am răspuns printr-un comentariu.

    RăspundețiȘtergere