Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 25 iulie 2011

Alte falsuri

În ultimele două săptămâni, pe eBay şi pe Delcampe s-au oferit în repetate rânduri piese clasice româneşti falsificate. Pe cele mai grosolane le-am mai trecut cu vederea, dar am reţinut şi câteca loturi pe care doresc să vi le prezint. Personal, cred că este bine, pentru cei interesaţi, să-şi alcătuiască o mică arhivă digitală cu imagini ale falsurilor, deoarece le pot fi de ajutor pentru comparaţii.

Acest lot de "Cuza" a fost oferit cu menţiunea expresă că sunt falsuri, la un preţ absolut derizoriu (vânzătorul este unul dintre preferaţii mei, deoarece în mai multe rânduri a avut în ofertă piese româneşti frumoase; click pe imagine pentru mărire). Lotul a fost vândut cu 6 euro, după 6 biduri. Explicaţia este aspectul piesei de 5 parale: bidder-ii au cam luat plasă, crezând că piesa este originală...

Acelaşi vânzător a mai oferit un lot, tot drept falsuri. Lotul a fost vândut cu 5 euro, după 3 biduri.

Piesa aceasta de 3 bani a fost oferită drept original, dar n-a luat nimeni plasă, nevânzându-se. Falsul este integral: atât marca, cât şi ştampila. Ultima cam sare în ochi pentru cei iniţiaţi cât de cât.

Acest fals a fost oferit pe Delcampe, dar drept original. Din câte ştiu, nu s-a vândut. Este un fals destul de grosolan, cu o ştampilă care nu prea a existat niciodată în România.

Un alt fals, oferit tot drept original, de această dată pe eBay. Vânzător: ID-ul markusf48. Nu prea îmi explic motivul (falsul este grosolan), dar piesa s-a vândut cu 27 dolari, după 7 biduri. Să-i fie ţărâna uşoară... şi să nu ne mai întâlnim cu ea!

2 comentarii:

  1. Va urmaresc inca de la inceputul realizarii blogului si nu pot sa am decat cuvinte de lauda pentru tot ceea ce scrieti in domeniul filateliei.
    Felicitari si tineti-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stanciu: Vă mulţumesc frumos pentru apreciere. Vă invit să rămâneţi un cititor al blogului şi pe mai departe.

    RăspundețiȘtergere