Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 30 iulie 2011

QuarkXPress: update gratuit la versiunea 9.0.1

Acum o oră, Matthias Günther a anunţat pe forumul oficial al QuarkXPress disponibilitatea unui update gratuit, 9.0.1 al cunoscutei aplicaţii.


Update-ul a fost realizat pentru eliminarea unor bug-uri din program. Printre problemele semnalate de utilizatori şi care au fost rezolvate (urmează să testez eu însumi update-ul, să mă conving) se numără şi output-ul pixelat pentru imaginile în format EPS, atunci când pentru box-urile de imagini a fost activată opţiunea "Full Resolution Preview".

Pentru cei interesaţi, descărcarea update-ului se poate face de aici. Dimensiunea kitului dezarhivat (pentru Windows) este de 570 MB. Cerinţele minime de sistem au rămas aceleaşi: WinXP (cel puţin SP2), 1GB spaţiu liber pe harddisk şi 2 GM memorie RAM (1 GB minimum).

Pentru utilizatorii de MacOS, cel mai bine ar fi să acceseze o scurtă listă de FAQs aici, deoarece se pare că cei de la Apple continuă să le complice viaţa (opinia este personală).

UPDATE 30 IULIE

Acum câteva minute, pe pagina de suport a QuarkXPress a fost publicată lista problemelor rezolvate prin acest update al programului. O puteţi citi aici.

2 comentarii: