Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 16 iulie 2011

Ilustrată interesantă

Iată o ilustrată înfăţişând "buricul" Bucureştiului (Calea Victoriei, Poşta Mare şi biserica Zlătari), expediată în martie 1921 din Curtici la Praga. Francatura este interesantă: exact 1 leu, cât era necesar. Mărcile au fost obliterate cu ştampila maghiară Kürtös (nu, nu este cozonacul unguresc, este denumirea localităţii Curtici), modificată doar parţial de către administraţia poştală românească (coroana Sf. Ştefan este în continuare prezentă, dar data este "românizată" - zi, lună, an). Ilustrata a fost şi cenzurată înainte de părăsirea teritoriului României (ştampila dreptunghiulară aplicată cu tuş violet: "Postul de cenzură / Curtici").

6 comentarii:

  1. pandhora: Eu cred că îmi aduc aminte de unul chiar din faţa Poştei, când eram doar un pici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu degeaba era numit micul Paris...

    RăspundețiȘtergere
  3. Max este superbă ilustrata dar,
    sunt puțin nedumerită scrie 1921!
    Așa arăta micul Paris atunci?
    O după amiază răcoroasă să ai!

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena: Este într-adevăr circulată în 1921. Nu cred că înţeleg la ce anume te referi. Este prea devreme, sau prea târziu?
    Şi eu îţi doresc acelaşi lucru, se pare că azi avem nevoie...

    RăspundețiȘtergere