Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 11 iulie 2011

Cooperare poştală regională în Africa de Sud

Miniştrii de resort din 11 ţări situate în sudul continentului african au explorat căile prin care populaţia din ţările regiunii să beneficieze în condiţii optime de acces la serviciile poştale universale, cu accent pe acele regiuni unde serviciul poştal este mai slab dezvoltat sau nu este asigurat, păstrându-se un minim al calităţii acestuia.

Printre ţările participante s-au numărat Africa de Sud, Angola, Botswana, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambic, Namibia, Tanzania, Zambia şi Zimbabwe. Miniştrii responsabili cu serviciile poştale şi comunicaţiile electronice din aceste ţări s-au întâlnit la Gaborone, Botswana, între 14 şi 16 iunie a.c., hotărând adoptarea unui schimb multilateral de servicii în cadrul unei uniuni regionale, Southern African Development Community (SADC). Proiectul de protocol de colaborare a fost întocmit sub îndrumarea lui Juan Ianni, consultant din partea UPU, a coordonatorului UPU pentru relaţiile regionale dintre ţările din sudul continentului, Gladys Mutyavaviri, şi a reprezentantului asociaţiei organismelor de reglementare poştală din regiune, Ken Moyo.

Miniştrii ţărilor participante au apreciat drept necesară implementarea comunicaţiilor electronice în sprijinul măririi vitezei de comunicare şi îmbunătăţirii calităţii serviciilor financiare.

Protocolul precedent data din 1998. În acest interval de timp, UPU a organizat trei congrese, iar dezvoltarea tehnologiilor IT&C a făcut necesară actualizarea lui.

Cu ocazia convorbirilor, asociaţiile organismelor de reglementare au luat decizia să funcţioneze într-o organizaţie unică, ce va avea sediul în Botswana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu