Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 17 ianuarie 2012

Argentina, 2001



Îi mulţumesc colegului Cornelius Ionescu.

22 de comentarii:

  1. Au fost miscari de strada foarte violente in Argentina la vremea respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. dacă nu mă înşel eu, tu ne-ai adus aici o variantă "comprimată" a filmului, l-am văzut anul trecut de la cap la coadă; chiar merită văzut :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, este o variantă scurtă, varianta integrală nu a fost prea vizionată din cauza lungimii, toţi sunt pe fugă. Ştiu că merită văzut.

      Ștergere
    2. aici e linkul către varianta integrală a documentarului, tradus în engleză (care are aproape două ore):
      http://www.youtube.com/watch?v=Zsqa-YHE36A

      Ștergere
    3. Mulţumesc frumos pentru link! Eu l-am văzut, dar poate vrea altcineva să-l vadă (de fapt ar fi trebuit să îl pun eu...).

      Ștergere
  3. uneori mi se face pur si simplu frica...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adevărul este că trezeşte sentimente cel puţin contradictorii.

      Ștergere
  4. Uf, asa nu-mi place ce se intampla! Acolo, aici...

    RăspundețiȘtergere
  5. Sorry, insa desi exista punctul aparent comun numit FMI, (la a carei conducere, BTW, eu personal m-am pronuntat public de cateva ori chiar impotriva numirii d-nei Christine Lagarde, netinand nici cu contracandidatul sau principal, cel mexican, decat ca o posibila a 2-a alegere de just in case, insa dorind in principal un candidat japonez, avand si un principal favorit, dl. Masahiko Kato, fost auditor la Otsuka Holdings Co ltd, care era si liber pe atunci pt o asemenea posibila mutare, insa care nici macar nu a fost nominalizat pt acea cursa, plus a sustinut-o RP Chineza indeajuns de mult pe d-na Lagarde, incat sa fie aleasa dansa), deci in ciuda punctului aparent comun FMI, efectiv NU exista absolut nici o legatura intre situatia Argentinei pre 2001 si situatia din ultimii ani a Romaniei, situatia Argentinei de atunci asemanandu-se oarecum mai mult cu situatia de criza financiara a Republicii Islanda din anii 2008-2011, ambele tari intinzandu-se periculos de utopic catre idealuri efectiv la limita cu patologicul grandiozitatii, situatie care in mod real NU exista acum in Romania, si cel mult asa ff vag, dar nici atunci, ar fi putut sa fie cam in ultimii ani ai regimului Ceausescu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Dupa parerea mea sincera trebuie cumva demistificat bau-baul FMI-ului pt publicul larg, deoarece daca FMI-ul ar avea in mod real asemenea intentii sau chiar capacitati paternaliste, de mult si le-ar fi pus in aplicare si in cazuri simple de incompetenta sau coruptie existente in diverse economii ale lumii, daramite in cazuri de patologie franca de nivel utopic cum a fost cazul Argentinei pre 2001. Si a incerca sa raspandesti o altfel de imagine despre FMI reprezinta, IMHO, si efectiv obiectiv si fara nici o suparare fata de Max Peter sau fata de Cornelius Ionescu, o copilarie daca nu altceva mai grav de iresponsabil.
      Disclaimer: eu personal nu le am cu economia, m-am si lasat de ASE cu mare bucurie, insa efectiv am dormit la Holiday Inn, (daca stiti reclama aia simpatica), cu sau alaturi de destui de multi economisti profesionisti ca sa-mi pot permite asemenea comentarii.

      Ștergere
    2. PPS. Reclama simpatica Holiday Inn Express:

      http://www.youtube.com/watch?v=l8Ah8WTL2i8&feature=related

      Ștergere
    3. Motivul pentru care m-am oprit asupra acestui subiect nu este FMI-ul, nicidecum! Ci modul în care este subliniată în film atitudinea politicienilor dn parlament: au ajuns maşini de vot în interesul unui partid, nu mai votează judecând cu propria minte şi conştiinţă reglementările pentru care ridică mâna la vot, sau conform pregătirii de specialitate pe care o au/ar trebui să o aibă.

      Ștergere
    4. Nu stii ce BINE imi pare ca ai clarificat ca nu era vorba despre FMI, dar sa stii ca asta se poate subintelege ff usor daca te uiti la titlul clip-ului si pe urma si mai vizionezi inceputul primelor secvente dramatic sfasietoare cu copii si femei vulnerabile plangand pe strazi.

      E o chestie de prezentare, care poate crea confuzie unui om de genul meu, cu ADHD, (si te asigur ca nu sunt singurul, poate la tine pe blog, dar nu asa la nivel de Internet)

      Ștergere
    5. Da, n-am făcut precizarea expresă că "de la minutul cutare este vorba despre...".
      S-ar putea să nu fii singurul, dar nu a mai spus-o nimeni până acum.

      Ștergere
  6. Se supara mlti cand o spun: multe popoare ar trai mai bine sub administratie straina; nu-i voi intelege niciodata pe indieni pentru ce au refuzat civilizatia englezeasca...
    Canada, Australia, si cate or mai fi, o duc bine; doar scotienii mai fac arogante...

    RăspundețiȘtergere
  7. Se supara mlti cand o spun: multe popoare ar trai mai bine sub administratie straina; nu-i voi intelege niciodata pe indieni pentru ce au refuzat civilizatia englezeasca...
    Canada, Australia, si cate or mai fi, o duc bine; doar scotienii mai fac arogante...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am dat un răspuns mai sus, este vorba despre atitudinea politicienilor, nu despre ce face FMI.

      Ștergere
  8. trist!... Ma bucur din suflet ca nu sunt politician sau reporter la tv sau ziar de scandal!
    Nici nu as fi putut fi, Doamne mulţam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cineva trebuie să le facă şi pe acestea, din păcate.
      Bine, nici eu nu sunt!

      Ștergere