Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Nu uitaţi! - Do not forget!

Aşa ceva nu trebuie să se mai repete niciodată!




9 comentarii:

  1. O atrocitate de neimaginat... o pată pe care nu trebuie să o ștergem niciodată! Mereu mă impresionează subiectele legate de Holocaust și oricâte aș afla, mi se par lucruri ireale; atâta răutate este de neexplicat...

    RăspundețiȘtergere
  2. îmi povestea prietena mea cea mai bună că au fost vara trecută prin germania şi au vizitat lagărele şi cât de apăsătoare a fost experienţa. citeam în ochii ei groaza trăită.
    da, aşa ceva nu trebuie să se mai repete. de aceea trebuie să ne amintim mai des. dar te întreb: ce facem cu noua dreaptă şi cu tinerii fascişti?

    RăspundețiȘtergere
  3. In clasa a III a, am citit SS In Actiune, carte care avea si poze din acele vremuri. Abajururi din piele de om, coperti din piele de om? Toate popoarele antice aduceau sacrificii zeilor, parca citeam despre azteci, nu despre un popor civilizat din centrul Europei. Acum spun ca nici nu au fost atatea victime, de parca sufletele oamenilor s-ar putea vinde la kilogram. Ca omori 10 oameni, 100, 1000,sau mult mai mult, si lumea te felicita, ba iti mai gaseste si scuze, asta e abominabil! Au murit milioane de oameni acolo, Iar Stalin a omorat altii la el acasa, in Mama Rusie. Cine i-a sustinut, ca doar nu singuri au facut ce au facut? Am vazut filmul Lista lui Schindler, si parca ma uitam in cartea aceea. De-a lungul vremii, cati conducatori nebuni au fost? Experientele continua pe noi, dar e un alt fel de politica acum, acum te atrag in lant, nu mai alearga dupa tine.

    RăspundețiȘtergere
  4. cruzimea...cruzimea apartine doar oamenilor...de ce?nu stiu...
    imaginile postate de tine ma duc c gandul la "Fenomenul Pitesti"...cruzimile de acolo au fost poate la o scara ma mica...dar suferinta a fost la fel de cumplita...
    pacat ca prea putini isi amintesc sa-si mai aminteasca...

    RăspundețiȘtergere
  5. NU AVEM VOIE SĂ UITĂM!
    NICIODATĂ!
    Am văzut acum 35 de ani fostul lagăr de la Buchenwald.La intrare, deviza cinică era : "Jedem das Seine" (="fiecăruia ce i se cuvine").Tot ce am văzut m-a şocat.Sala de experimente aşa-zis "medicale".Instrumentele de tortură.Cuptoarele de incinerare.Păşeam pe locul unde au murit în chinuri mii de oameni nevinovaţi din multe ţări.Am ieşit cu lacrimi pe obraz.
    NICIODATĂ NU TREBUIE SĂ SE MAI INTÂMPLE!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu este voie ca atrocitățile acelea să se repete nicăieri,niciodată și împotriva nimănui!
    Găsesc extrem de gravă negarea celor petrecute,negarea holocaustului este o crimă la rândul ei !

    RăspundețiȘtergere
  7. La TV norvegian se da in perioada asta un film documentar cu adevarat impresionant despre WW II, L'Apocalypse, (productie franceza), cu imagini reale de film documentar si de propaganda atat alb negru cat si color, (de fapt colorizat artificial), din acea vreme. Observ de pe wikipedia in lb franceza ca filmul a primiti si ceva critici din partea unor istorici, dar, asa in general, la nivel de popularizare, mie mi se pare un film bine realizat.

    http://fr.wikipedia.org/wiki/Apocalypse,_la_2e_Guerre_mondiale

    RăspundețiȘtergere
  8. Constitutia norvegiana, care este ff dinamica, fiind fost ajustata de 200 de ori in cei 200 de ani de existenta, (ultima oara in 2007), a avut un paragraf care a interzis stabilirea evreilor si calugarilor pt rezidenta permanenta in Norvegia, evreii primind apoi permisiune in 1851, dar iar revocata temporar intre 1942-1945, iar calugarii de alt fel decat iezuit primind permisiune in 1897, iar iezuitii abia in 1956, din motivul practic al Revoltei anticomuniste din Ungaria, cand au existat niste azilanti politici unguri seminaristi de ordin iezuit care au trebuit sa primeasca permisiune de rezidenta permanenta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Max !!! , din păcate istoria s-a repetat în VIETNAM , s-a repetat în IRAK şi Afganistan. Lumea habar nu are ce s-a întâmplat în IRAK ! Câteva zeci de voci sunt torpilate , mii de fotografii şi înregitrări video de pe net sunt şterse în scurt timp după ce sunt publicate. ACTA este zero faţă de ceea ce se întâmplă cu adevărat pe net de muuult timp dar foarte puţini văd.

    RăspundețiȘtergere