Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 15 ianuarie 2012

Ipoteşti, ipostaze

Să vă aduceţi aminte!...



28 de comentarii:

  1. nu am fost niciodata la Ipotesti, dar viata fara Eminescu nu mi-as putea-o imagina...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că nici eu. Poate doar dacă trăiam într-o totală ignoranţă.

      Ștergere
    2. Fii sigur ca foarte multi traiesc in ignoranta, insa eu chiar nu pot sa traiesc intr-un asemenea mod!

      Ștergere
    3. Este alegerea fiecăruia, Ciprian.

      Ștergere
  2. Și aminte mi-am adus... mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa mi si mie te rog link cu articolul despre link exchange:) :D

    o seara faina:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E în două locuri:

      1. http://grupulporcilorabjecti.wordpress.com/2012/01/09/de-ce-scriem-pe-blog/

      2. http://romanianstampnews.blogspot.com/2012/01/de-ce-scriem-pe-blog.html

      O seară faină să ai şi tu!

      Ștergere
  4. Si eu ii sunt astazi recunoscator poetului talentat roman Mihai Eminescu deoarece din cauza ca mi-a adus un blogger aminte mai devreme ca azi e ziua lui de nastere, stiind si ca acest poet a decedat din nefericire din cauza unei maladii neurodegenerative fara leac la acea vreme, eu am aflat de pe wikipedia niste lucruri f interesante despre dr neurolog Gheorghe Marinescu, un adevarat educator talentat la vremea lui, care chiar a folosit in premiera mondiala in Istoria Medicinii FILMUL in scopuri educativ didactice si de cercetare in anii in care industria filmului era abia la inceputuri, atat de devreme cat 1898 ! Si chiar mi-am dorit ca regizorii si scenaristii recunoscut talentati ai Romaniei contemporane sa isi imagineze creearea unui posibil film a la Awakenings, care a prezentat o parte interesanta din viata dr neurolog inca contemporan Oliver Sacks, si el un bun educator, despre viata dr Gh Marinescu legata si de vreun posibil caz al sau, deoarece chiar exista multe si f interesante despre care exista chiar surse reale documentare de informatie si inspiratie. Si asa, incet incet, m-am gandit, cu speranta, daca se incumeta cineva la subiecte de fil istoric din astea mai simple, poate ca intr-o buna zi va fi si cineva in stare sa faca un film ca lumea despre viata poetului Mihai Eminescu, un film modern adevarat expert si calitativ din toate punctele de vedere pe care poate ca il merita atat acest poet cat si cei care s-au nascut in Romania.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faci tu ce faci şi-ţi ajung comentariile la spam...
      Uite că eu nu ştiam chestia asta cu doctorul Gh. Marinescu (ce-i drept, nici n-am vreo legătură cu lumea medicală).

      Ștergere
  5. Am fost o singura data...dar mi-o amintesc atat de bine ca si cum as fi trecut prin fata ei zilnic.
    Eminescu- o splendoare de om.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îţi dau dreptate. În ultimii ani am început să citesc şi să recitesc mai des ce-a scris.

      Ștergere
  6. Când aveam 16 ani, am fost de la Botoşani la Ipoteşti pe jos. Aşa mi-a venit atunci... Nu mai aveam răbdare, cred.
    Mai am şi acum broşurica şi biletul de intrare de la casa memorială... Câte vechi şi dragi amintiri mi-ai deşteptat, Max... Mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi eu îţi mulţumesc, Dan!
      Poate că a venit timpul să ne gândim mai mult la adevăratele valori.

      Ștergere
  7. mi-am reamintit...sa fi trecut vreo 20 de ani de la ultima excurise cu clasa:)multumesc..

    RăspundețiȘtergere
  8. „Locuința părintească nu era palat boieresc, ci o casă modestă de țară dar încăpătoare și gospodărească, nu lipsită de anume eleganță rustică. Era o construcție geometrică, puțin ridicată asupra solului, cu câte două ferestre mari în laturi. Un pridvor înalt in față, la care suiai pe vreo șapte trepte de lemn, un acoperământ al tindei, în chip de fronton grec sprijinit pe două coloane svelte, dădeau albei clădiri acoperite cu tablă un vag stil neoclasic.”
    George Călinescu "Viața lui Mihai Eminescu"''

    RăspundețiȘtergere
  9. Arată foarte frumos și îngrijit,așa cum trebuie să arate,muzeul memorial de la Ipotești!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ştiu cum arată acum, ambele ilustrate sunt ceva mai vechi (cea color este din perioada republicii populare).

      Ștergere
  10. Sorry, am venit sa clarific (ca nu am avut tip sa verific daca a facut-o deja inainte in comentarii): cauza imediata a mortii scriitorului Mihai Eminescu nu a fost boala neurodegenerativa de care suferea ci lovitura in cap de la un alt individ cu o boala mai probabil nin-neurodegenerativa care insa probabil avea lipsa de discernamant in sistemul juridic si medico-legal de atunci, drept care contributori directi la moartea acelui scriitor au fost administratia clinicii Sutu si posibil si medicul care il avea in raspunderea sa pe agresorul lui Mihai Emonescu, (in caz ca avea vreo raspundere in sistem), care au permis criminalului fara discernamant sa se plimbe liber fara supraveghere in gradina unde se plimba si poetul inainte de a fi lovit de o caramida in cap si a deceda ulterior din cauza de traumatism cranio-crebral acut. Din cauza bolii preexistente neurodegenerative nu se poate trage concluzia ca Mihai Eminescu ar mai fi putut sa isi castige existenta prin scris chiar daca nu ar fi decedat atunci, in nici un caz vreme f indelungata, deci nu poate fi vorba de despagubiri materiale fata de vreo posibila persona pe care el o avea in intretinerea sa atunci, ci cel mult de despagubiri morale, in caz ca familia scriitorului ar fi dorit sa dea in judecata administratia clinicii Sutu. Deoarece nu cred ca acea clinica mai exista, de asemenea nu cred ca se pot cere despagubiri morale din partea altor posibili pagubiti indoliati re moartea prematura a acelui scriitor. Dar macar un film merita si el. Recomand ca urmasii Ministrului si Primarului de atunci care aveau in administratia lor si sub reglementare functionarea clinicilor de tip Sutu de acel gen sa contribuie o cota de 0,1 % la finantarea acelui viitor film. Cine mai e de acord cu mine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Realizarea unui film despre Eminescu nu cred că ar fi deloc o idee rea, Rudolph!

      Ștergere
  11. Discutiile si omagiile aduse lui Eminescu au fost parca mai putine in acest an. Ferice de noi, cei ce nu uitam valorile acestei tari!
    Salutari cu bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred că ai dreptate. Şi nu ştiu de ce se întâmplă asta.
      Te salut Tudor!

      Ștergere