Ştampilele figurative tip "vapor" continuă să fie printre cele mai căutate de către colecţionari. Vă dau un exemplu mai recent (click pentru mărire).
Piesa, o carte poştală UPU cu marcă fixă tip "spic de grâu", a fost expediată în Germania. Plecarea nu ştiu unde a fost (pentru că nu exista şi o imagine a versoului cărţii poştale), dar a beneficiat de aplicarea unei ştampile tip "vapor", a cursei Sulina-Tulcea.
Ce doresc să subliniez la această piesă este faptul că ştampila figurativă este prost aplicată şi data eu este ilizibilă. O astfel de piesă este inutilizabilă într-o colecţie sau exponat de ştampilografie care se vrea de ţinută. Piesa ar putea fi acceptată într-o colecţie de istorie poştală, deoarece se vede destul de bine traseul cursei, iar încadrarea temporală a cărţii poştale se poate face cu ajutorul ştampilei de sosire, care are data lizibilă.
Ce vreau să spun este că, dacă la mărci le ocolom pe cele cu câte un colţ rupt sau jupuite, şi la piesele de istorie poştală sau ştampilografie ar trebui să urărim un minimum de calitate acceptat.
Piesa a fost vândută cu 66 dolari, după 5 biduri.
Acum ca mi-ai spus am vizualizat si cu ajutorul imaginatiei vaporul! 66 dolari nu mi se pare o cifra foarte mare avand in vedere ca e o piesa cautata...zic.:)
RăspundețiȘtergereGeanina: Ai dreptate, preţul nu ar fi prea mare, dar nu pentru această piesă, ci pentru una cu o ştampilă "vapor" ceva mai clară. Ar merita chiar mai mult, pentru că sunt destul de rare.
RăspundețiȘtergereMulţumesc!
Nu cred ca vedeam vaporul daca nu aminteai in articol. Super! :)
RăspundețiȘtergereDiverse:Din punct de vedere grafic, acea ştampilă a fost o reuşită. Păcat că nu este vizibilă prea bine.
RăspundețiȘtergereo stampila-vapor...ce ideee faina :)
RăspundețiȘtergeresi Diverse are dreptate...daca nu aminteai in articol, nu mi-as fi dat seama :)
Pandhora: :))) Pe vremea aia se făceau şi lucruri frumoase!
RăspundețiȘtergerepiesa dupa parerea mea este un fals...
RăspundețiȘtergereAşa, la prima vedere, sau pe baza vreunui criteriu?
Ștergere