Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 6 ianuarie 2012

O ştampilă "vapor"

Ştampilele figurative tip "vapor" continuă să fie printre cele mai căutate de către colecţionari. Vă dau un exemplu mai recent (click pentru mărire).


Piesa, o carte poştală UPU cu marcă fixă tip "spic de grâu", a fost expediată în Germania. Plecarea nu ştiu unde a fost (pentru că nu exista şi o imagine a versoului cărţii poştale), dar a beneficiat de aplicarea unei ştampile tip "vapor", a cursei Sulina-Tulcea.
Ce doresc să subliniez la această piesă este faptul că ştampila figurativă este prost aplicată şi data eu este ilizibilă. O astfel de piesă este inutilizabilă într-o colecţie sau exponat de ştampilografie care se vrea de ţinută. Piesa ar putea fi acceptată într-o colecţie de istorie poştală, deoarece se vede destul de bine traseul cursei, iar încadrarea temporală a cărţii poştale se poate face cu ajutorul ştampilei de sosire, care are data lizibilă.
Ce vreau să spun este că, dacă la mărci le ocolom pe cele cu câte un colţ rupt sau jupuite, şi la piesele de istorie poştală sau ştampilografie ar trebui să urărim un minimum de calitate acceptat.
Piesa a fost vândută cu 66 dolari, după 5 biduri.

8 comentarii:

  1. Acum ca mi-ai spus am vizualizat si cu ajutorul imaginatiei vaporul! 66 dolari nu mi se pare o cifra foarte mare avand in vedere ca e o piesa cautata...zic.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Geanina: Ai dreptate, preţul nu ar fi prea mare, dar nu pentru această piesă, ci pentru una cu o ştampilă "vapor" ceva mai clară. Ar merita chiar mai mult, pentru că sunt destul de rare.
    Mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred ca vedeam vaporul daca nu aminteai in articol. Super! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Diverse:Din punct de vedere grafic, acea ştampilă a fost o reuşită. Păcat că nu este vizibilă prea bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. o stampila-vapor...ce ideee faina :)
    si Diverse are dreptate...daca nu aminteai in articol, nu mi-as fi dat seama :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pandhora: :))) Pe vremea aia se făceau şi lucruri frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  7. piesa dupa parerea mea este un fals...

    RăspundețiȘtergere