Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Nu-mi plac persoanele lipsite de caracter

Nu-mi face plăcere ce scriu acum, dar sunt necesare câteva cuvinte.

Imediat după Sărbători am avut de-a face cu o situaţie total aiurea. Prietenii ştiu despre ce este vorba şi nu voi mai repeta. Mă văd obligat să fac un lucru pe care nu l-am mai făcut până acum de când am deschis blogul: să scot pe cineva din blogroll. Mă doare-n bască de topuri şi altele de genul. Dar cu astfel de indivizi cu minte înţelenită şi comportament de mahala prefer să n-am de-aface. Pentru că nu merită decât ignoranţă deplină.

E valabil pentru oricine: lumea nici nu a început, nici nu se ve termina cu vreunul. Mă includ şi pe mine aici.
Orice comentariu pe care-l voi considera deplasat îl va trimite pe autor după individul cu pricina.

32 de comentarii:

  1. nici nu stiu ce as putea comenta. nu stiu despre cine e vorba dar sunt de acord. sper ca nu esti foarte suparat :). seara faina...

    RăspundețiȘtergere
  2. Geanina: Nu sunt supărat deloc, sunt doar mâhnit.
    Îţi mulţumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca faci referire la episodul postat de Calin...iti inteleg supararea si reactia ta este fireasca...
    am citit si eu de dimineata...nu stiam despre ce este vorba si de ce este Calin suparat...apoi am inteles si am admirat felul in care l-a sustinut pe prietenul lui...
    e trist cand cineva se erijeaza in judecator uitand ca piatra o poate arunca doar cel care nu a gresit...

    RăspundețiȘtergere
  4. "Many are called but few are chosen..." :)
    O seară fără stres!
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pandhora: Ai dreptate. La început am fost la fel de supărat precum Călin, dar m-a învăţat cineva mai deştept ca mine să nu iau decizii la supărare. Aşa că am întors-o pe toate feţele, am făcut şi oleacă săpături ca să nu am idei preconcepute, şi... asta e!

    RăspundețiȘtergere
  6. Marco Polo: Vă mulţumesc frumos, m-aţi făcut să râd, nu se putea ceva mai potrivit.
    La fel vă doresc şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,ai perfecta dreptate, este exact ceea ce trebuie facut. :) Nu spun mai mult pentru ca sunt intr-o zi mai putin buna, dar sunt de acord cu tine si exact asa am procedat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mai sunt si oameni care improsca cu noroi gratuit... si astia trebuie luati ca atare, ca niste noroaie naspa mirositoare

    Ganduri de bine, Max!
    Imbratisari

    RăspundețiȘtergere
  9. Vera: Îţi mulţumesc frumos.
    Aceleaşi gânduri de bine le ai şi de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  10. de acum am să tac şi eu, pentru că am spus tot ce aveam de spus legat de subiectul în cauză; un om nu e om datorită numelui pe care îl poartă, unui costum Armani sau unei sutane. dacă aluatul lasă de dorit, poţi avea orice nume şi poţi avea orice haine pe tine, tot nu ajută la nimic, decît eventual la impresia artistică pentru cei care se lasă orbiţi de astfel de nimicuri.

    RăspundețiȘtergere
  11. Max, eu sunt linistit. Imi vad mai departe de scris, de ceea ce e important pentru mine. La inceput, gestul lui Vania m-a afectat, m-a intristat tare. Mai intai comentaril pe blog. Ofensa de pe facebook m-a naucit. Nu intelegeam unde am gresit scrind acel post, despre care chiar un calugar de la manastirea Golia, caruia i-am cerut parerea inainte sa public si care a vazut textul brut spunea ca e logic, inchegat, indreptatit si deloc ofensator nici macar la adresa Bisericii...
    In fine, indiferent despre cine ar fi fost vorba, gestul tau ma surprinde, starnindu-mi pretuirea fata de tine.
    Cu ocazia asta, reau sa popularizez sinoul grup de pe Facebook creat de Calin (Coltu cu muzica), numit Grupul porcilor abjecti. Titulatura i se trage de la epitetul c care am fost cadorisit e de parintele Vania :D Oamenii cu bun simt sunt asteptati acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi cer scuze pentru literele lipsa, am probleme cu tastatura...

    RăspundețiȘtergere
  13. teonegura: Am vorbit şi eu cu cineva, cu textul în faţă, era de aceeaşi părere. Mă rog... asta e!

    RăspundețiȘtergere
  14. Îi scriam şi lui Călin că în privinţa textului lui Teo dar îndeosebi a surprinzătoarei şi abjectei reacţii, toate-s trecătoare, incluzând măştile ...
    Singura parte rea este că deşi mâhnirile trec, rămân cicatrici ...
    Nu-i bai!
    O măsură fermă e mai mult decât recomandată!
    Respectul meu!

    RăspundețiȘtergere
  15. Doru: Mulţumiri! Respectul este reciproc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Am citit postul, am citit comentariile dar nu am inteles mai nimic, decat ca esti suparat pe cineva. Poate ne dai mai multe amanunte. O noapte frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  17. Minoki: Nu-i bai. Un tip din blogosferă s-a luat de altcineva din blogosferă, gratulându-l cu nişte epitete nedemne de un om.
    O noapte frumoasă îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  18. Aoleu ! Sper sa nu fie, ca de obicei, (eu fiind centrul universului, plus avand varsta functionala de 7-8 ani, desigur, fiind in ultima vreme si cu gandurile la clasa a II-a), vina mea ! Adica sper ca acest Teo sa nu fie cumva acelasi Teo caruia i-am facut eu o observatie tafnoasa pe un alt blog re ca nu ar trebui sa aiba licenta profesionala de a lucra direct cu oamenii pe domeniile educatie si sanatate, (el/ea, ca nu stiu daca e un Teo masculin sau feminin ala caruia ii facusem observatie, intelegand acolo si gresit ca nu trebuie sa lucreze cu nici un om in nici un domeniu, desi am incercat sa-i explic mai tarziu ca nu era vorba decat de aceste doua domenii mentionate, dar ca in general, cred ca are calitati reale de manager), si, din cauza supararii, sa isi fi revarsat amarul mai departe pe tine !

    Re topuri, uneori mie imi place sa fac top-uri, dar ele implica un efort de concentrare deosebit si analiza unei cantitati de informatii mai mare decat 2 biti, deci de obicei evit. Pot sa dau aici ultimul top la care chiar m-am chinuit sa depun efort de alcatuire:

    Public ranking calitativ de focuri de artificii la nivel international,(alcatuit serios deliberativ, si tinand cont de inalte considerente etice economice si diplomatice, nu aiurea superficial bazat doar pe gusturi personale):

    Locul 1: Sidney, Australia
    Locul 2: Marina Mall, Abu Dhabi, UAE
    Locul 3: Berlin, RF Germania
    Locul 4: Rio de Janeiro, RF Brazilia
    Locul 5: Temple of Heaven, Beijing, RP Chineza
    Locul 6: Jakarta, Republica Indonezia

    RăspundețiȘtergere
  19. P.S. Mie personal, deoarece sunt mai superficial din fire, mi-a trecut supararea sau tafna de atunci, si totodata nu mai lucrez ca suplinitor la Comisia de Acreditare a doritorilor de Licente Profesionale pt domeniile de sanatate si educatie, ieri trebuind deja sa indeplinesc functia de Inspector suplinitor de servicii de Securitate si Cenzura globala de pe Internet, si un pic mai tarziu trebuind sa tin locul si lui Solomon cel Modern de la Peacekeeping Operations si Comisiile Etica si Juridica de la ONU, (titularii fiind temporar absenti motivat, cu scutire medicala, din cauza de stare de a fi mahmuri din cauza de atatea sarbatori in continuu, eu trebuind, ca de obicei, sa ma ingrijorez despre toate, ca sa nu mai risc sa imi zica mama ca sunt indolent...desi chiar mi zis-o IAR chiar ieri la telefon, presupus pt ca nu m-am pregatit inca in mod organizat de mutarea care ma astepta in week-endul urmator, dar in realitate pt ca ii zisesem un pic mai devreme ca mie mi-e foame, dar mi-e lene sa-mi curat cartofii necesari, si ea, simtindu-se anxioasa ca nu avea cum sa se urce in avion in clipa aia ca sa vina sa-mi curete mie cartofii, normal ca a reactionat si ea in mod total corect spunandu-mi adevarul despre mine inca o data in fata...deci, mie trecandu-mi supararea si fiind acum si satul deoarece am macat o pizza si am baut si o bere provenita dintr-o fabrica de bere din Europa centrala, de pe undeva de pe teritoriul fostei RS Cehoslovacia, care, BTW, s-a despartit in mod exemplar ff linistit, fara sa dea probleme la altii, asa cum a facut fosta RSF Iugoslavia, sper sa-i fi trecut supararea si acelui Teo initial caruia am refuzat sa-i dau licenta, si Teo 2, daca e altul, care s-o fi suparat pe tine, si tie, daca mai esti cumva suparat, ca efectiv nu doresc sa ajung, de la atata stres, sa fie nevoie sa ma duc sa capat psihoterapie de suport de la cei mai apropiati reprezentanti ai suplinitorului curent al Directorul General al Emisferei de Vest, (momentan el fiind, am impresia, pres. Obama), din apropiere.

    RăspundețiȘtergere
  20. Aoleu ! Iar am facut o gafa diplomatica de nivelul incurcarii Pastelui cu Craciunul, sau, mai rau, al confundarii Irak-ului cu Iran-ul ! Abia acum am citit comentariile de mai sus. Daca presupusul ofensator era Vania si nu Teo...nu mai am ce sa fac...treaba voastra, ca eu, ca simplu suplinitor de week-end, chiar si al lui Solomon cel Modern de la ONU, nu ma bag la conflicte religioase din astea severe, sau de nivel de faza 2 Razboi Rece...trebuie sa asteptati sa vina titularii din concediul medical, sa convoace consilul NATO, etc.

    ...ceea ce mie imi spune ca este totusi poate bine ca nu m-am facut diplomat de meserie, ca e cam clar la ce nivel de competenta ma aflu, chiar si cu bere sau fara bere cehoslovaca...nu mai zic ca am facut o gafa si cu focurile alea de artificii initial, ca pusesem pe alt blog Dubai-ul pe locul 2 in loc de Abu Dhabi, si acum ma simt obligat sa le platesc o data reparatii, probabil prin influx financiar cu ajutorul unei viitoare calatorii turistice de shopping si relaxare, la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  21. Uite exact asa fac si in real life cand vad oamenii anxiosi, suparati, sau, mai rau, certandu-se in jurul meu. Devin de-a dreptul isteric. Mie imi place viata linistita, NU imi place sa am raspundere administrativa absolut de loc, si aici in Norvegia in ultima vreme, (unde chiar in real life functionez la nivel de maxima competenta reala de 12 ani la serviciu si poate 16 ani off-serviciu), ma preseaza toti sa avansez in cariera, si eu NU vreau, ca STIU ca aduce numai stress si dureri de cap o data ce o iei pe panta asta de avansare in cariera pe linie administrativa. Eu vreau sa raman la nivel de simplu functionar, NU doresc sa devin sef de birou, ca sa fie nevoie sa vorbesc cu diversi oameni reali chiar aproape toata ziua, si sa-i si mai aud ca sunt cumva suparati, sau stresati, sau ca se barfesc, sau se cearta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da, trebuie adoptată o atitudine fermă.

    RăspundețiȘtergere
  23. Rudolph Aspirant: N-am vrut să dau nume, pentru că persoanele implicate se cunosc.
    Nu ştiu despre care Teo vorbeşti, sincer spun. Nu cred că am citit pe undeva vreo observaţie ţâfnoasă a ta. Sau o fi fost pe un blog pe care nu-l citesc eu.
    Când am pomenit de topuri, mă refeream la topul alcătuit de Zelist. Mulţi bloggeri din RO sunt înnebuniţi să "prindă" un loc cât mai fruntaş, iar clasamentul făcut de ei depinde de numărul şi poziţia celor pe care îi are fiecare în blogroll.
    BTW, berea făcută în Cehia îmi place şi mie!
    Dacă tot vorbeai de stres, tocmai de-aia am făcut acest gest, să nu fiu stresat.

    RăspundețiȘtergere
  24. Zina: Îţi mulţumesc, asta am şi făcut.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ignore si delete, care e problema ? :)
    Asta e avantajul blogului ca iti alegi oarecum anturajul.

    Pe de alta parte ar fi minunat daca noi oamenii ne-am putea intelege fara sa ne jignim. Dar pentru asta am avea nevoie de empatie si majoritatea suntem empatici precum.....un pui de cactus in desert

    Sunt obosita,o sa-mi pun ochelarii subacvatici si ma duc sa inot in cada

    RăspundețiȘtergere
  26. hapi2233: Exact asta am şi făcut.
    Vezi tu, toţi au obiceiul să stea ca mortu-n păpuşoi când se petrece aşa ceva şi nu ia niciunul atitudine, de frică să nu care cumva să piardă linkuri de pe alte bloguri. Aşa nu mai suntem oameni. Ei..., eu un roboţel teleghidat nu am de gând să ajung.

    Ia-ţi şi undiţa, poate prinzi ceva...

    RăspundețiȘtergere
  27. ma simt prost, in tot scandalul asta...de ce trebuie sa iau eu atitudine daca nu stiu ce s-a intamplat cu adevarat? poate ca exista si un substrat...nu ma intereseaza sa iau partea niciunuia dintre ei....asta inseamna ca am sorici,nu obraz...mi-e ...nici nu stiu cum sa spun..la urma urmei e razboiul lor...ce treaba au cei din jur? ce ma indreptateste pe mine sa acuz pe careva?

    RăspundețiȘtergere
  28. Rokssana: Nu îţi cere nimeni să te implici dacă nu ştii despre ce este vorba. Aceeaşi întrebare mi-am pus-o şi eu înainte, ce treabă aş avea eu cu toată tărăşenia. Cu totul întâmplător însă am avut ocazia să vorbesc cu cineva "de meserie", care mi-a spus (informându-se şi punându-mă şi pe mine să mă informez) că reacţia unuia dintre cei doi este gratuită, nejustificată şi neavenită. Chiar dacă s-a simţit jignită (deşi nu era cazul), persoana ar fi putut măcar să ceară explicaţii, dar n-a făcut-o şi a lansat epitete nedemne pentru un om. Şi nu este nici prima oară când a avut un astfel de comportament. Concluzia mea este că persoana nu are caracter şi prefer să nu am nicio legătură cu ea.
    Reacţia mea a venit în urma unor experienţe nu tocmai plăcute pe care le-am trăit tocmai din cauza unor oameni care în trecut au procedat cu mine în mod similar. Pentru gustul amar care mi-a rămas mulţi ani din cauza unor astfel de acţiuni, am considerat că cea mai bună reacţie a mea este să iau atitudine. Am încercat să o fac cât se poate de civilizat.

    RăspundețiȘtergere
  29. Mie nu-mi pasa de linkuri . Si daca ma aflu intr-un conflict virtual, spun ce am de spus, nu-mi pasa cine se supara.
    Desigur ca limbajul poate fi impropriu sau adecvat.

    Mai am o regula: vizitatorii mei "vechi si buni" primeaza. Nu as permite sa vine un anonim sau un anume X sa improaste cu noroi pe cineva
    Exista si situatii in care eventual doi oameni pe care ii admir sa iau la harta si atunci incerc sa mediez eu si sa fac liniste.

    Dar nu adopt politica strutului.
    In acest caz desigur ca habar n-am despre ce conflict e vorba dar sunt convinsa ca ai facut cum emai bine pentru blogul tau si pt vizitatorii tai fideli :)

    RăspundețiȘtergere
  30. hapi2233: Încă odată constat că suntem pe aceeaşi "lungime de undă" şi ţin să-ţi mulţumesc pentru părere.

    Exact aşa am făcut şi eu, mi-am "apărat" prietenul mai vechi.

    Modul în care s-a produs o anumită reacţie nu prea îmbia la "mediere", dar sper că gestul pe care l-am făcut să dea de gândit celor care pot ajunge într-o situaţie similară sau asemănătoare.

    Nu-mi place nici mie politica struţului, altfel aş face altceva, n-aş scrie pe blog.

    RăspundețiȘtergere