Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 29 noiembrie 2012

Ştampile ale poştei franceze

Piesele întregi expediate în perioada clasică din porturile româneşti prin intermediul poştei franceze sunt deosebit de rare. Chiar şi pe mărci izolate, asemenea ştampile nu sunt deloc comune, aceste piese fiind colecţionate atât de cei interesaţi de istoria poştală şi ştampilografia franceză, cât şi de către colecţionarii români.
Două astfel de piese fac parte din oferta casei franceze Behr Philatélie, valabilă până la data de 13 decembrie a.c.

Unicatul de 80 centime poartă o ştampilă de tip romb din puncte cu cifre mari, "5085", provenind de la Galaţi. Marca este oferită pentru 75 euro.

Acelaşi tip de ştampilă, dar cu "5087" (Brăila), aplicată pe o pereche orizontală de 10 centime Napoleon dantelate, este oferită pentru 175 euro.

M-am gândit că poate este cineva interesat.

6 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Imi puteti recomanda va rog un titlu sau mai multe din literatura pentru aceste stampile ale postei franceze din porturile romanesti?
    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună ziua,
      Ştiu că au francezii o istorie a oficiilor din străinătate. Din păcate eu nu o am.
      Subiectul a fost tratat şi de câţiva autori români. Dacă îmi mai aduc aminte, Spineanu are un volum, "Studii de filatelie" (o copertă verde), publicat prin anii '60, în care este un capitol dedicat tuturor poştelor străine.

      Ștergere
  2. Va multumesc. Deocamdata am gasit doar http://stamps.endfield.org.uk/FRPOS.HTM ... mai caut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai este o pagină pe net, aici:
      http://robert.desert.chez-alice.fr/index.htm

      Ștergere
  3. Va multumesc! Contine mai multe informatii decat cel gasit de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu plăcere. Se pare însă că nu mai este actualizat de prin 2006. Eu am imaginile multor piese de prin licitaţii care nu sunt inventariate în acest studiu. S-ar putea ca francezii să aibă şi studii mai recente, dar eu nu le cunosc.

      Ștergere