Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 13 noiembrie 2012

Scrisoare filatelică circulată poştal

Unul dintre obiceiurile negustorilor de mărci poştale din alte vremuri era acela de a-şi "delecta" clienţii, trimiţându-le ultimele apariţii direct prin poştă, ca francatură pe plicuri. Un astfel de exemplu etse şi plicul din imaginile de mai jos (click pentru mărire).


Detaliile sunt vizibile, nu mai povestesc acum traseul trimiterii.
Cert este un lucru: mărcile acestei emisiuni se întâlnesc extraordinar de greu circulate poştal efectiv. Habar n-am care a fost "specialistul" de la Michel care ani la rând a cotat la fel emisiunea, şi neuzată, şi obliterată. A trebuit să facă un isteţ departajarea într-o listă de preţuri (majorând cotele pentru "ştampilate") în România, pentru ca "modificarea" să fie urmată şi de catalogul german.
În fine, plicul a fost vândut pe eBay cu 164 dolari (16 biduri), confirmând ceea ce unii au susţinut ani de zile.
Lucrul care n-aş vrea să fie greşit înţeles este că nu orice corespondenţă expediată de Lupovici este rară (aşa cum încerca un "mare specialist" să mă lămurească într-o duminică la cercul filatelic). Dimpotrivă, majoritatea sunt destul de comune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu