Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 2 noiembrie 2012

Piesă frumoasă de istorie poştală din Primul Război Mondial

Este vorba, pe scurt, despre o carte poştală expediată din Suedia în România. Corespondenţa este încărcată (la propriu) de o sumedenie de ştampile pe faţă. Să o vedem (click pe imagini pentru mărire):


Cartea poştală are câteva defecte (pliu vertical pe mijloc, două coţuri serios deteriorate), dar nu trebuie să uităm că a supravieţuit unei conflagraţii căreia nu au reuşit să-i supravieţuiască miliane de oameni.
Piesa a făcut parte dintr-un exponat (probabil de circulaţii sau de studiu al cenzurilor), deoarece a fost oferită împreună cu o parte a planşei de exponat pe care a fost fixată iniţial şi care cuprinde explicaţiile necesare identificării fiecărei ştampile (click pe imagini pentru mărire):


Cu această ocazie puteţi vedea şi una dintre metodele adoptate de un colecţioar pentru valorificarea informaţiilor care se pot regăsi pe o astfel de piesă de istorie poştală.

Cartea poştală a fost vândută cu 167 dolari, după 20 de biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu