Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 18 noiembrie 2012

Revista "Filatelia" şi-a reluat apariţia

Sun fericitul posesor al ultimului număr al revistei "Filatelia", care a ieşit din tipar în această săptămână, după cum mi-a spus Silviu Dragomir astăzi.


Este un număr mai consistent (la propriu, are 96 de pagini, plus o copertă dublă) şi vine să îşi suplinească absenţa pentru lunile din 2010 când nu a apărut.
Cei care sunt interesaţi de achiziţionarea numărului (care costă 15 lei) se pot adresa prin mail la Federaţia Filatelică (adresa o găsiţi pe propria pagină de internet).

2 comentarii:

  1. As dori sa stiu exact, cand si cate numere ale revistei Filatelia ( si eventual numerele aparute sub alta denumire) au aparut. Am incercat sa dau de aceasta informatie pe net, dar degeaba. As dori sa aflu si numarul exact al fiecarei editii, de multe ori figurand doua numere pe coperta-cel al seriei vechi si cel al seriei noi.
    Va multumesc in avans

    Cu stima

    Z.Neppel

    RăspundețiȘtergere
  2. Revista a apărut prima dată în 1954 având o frecvenţă de 6 numere pe an. În 1958 a avut o apariţie lunară, iar între 1959 şi 1962 a revenit la 6 numere pe an. Începând cu nr. 1/1963 a avut apariţie lunară, până în 2010, când şi-a încetat apariţia din motive financiare. La sfârşitul anului 2014 a mai fost publicat un număr consistent.
    Numerele exacte le puteţi solicita la Federaţia Filatelică Română (federatia_filatelica@yahoo.com).

    Au existat şi alte reviste cu această denumire în diverse perioade şi locaţii: Brăila (1905), Cernăuţi (1938), Bucureşti (una în 1940, încă una între 1944-1948 şi o a treia în anii 1948-1949).

    Lista periodicelor filatelice româneşti este însă destul de lungă, plecând de la sfârşitul secolului XIX. Prezentarea acestei bibliografii (în mod public sau în particular) nu intră însă în obiectivele acestui blog.

    RăspundețiȘtergere