Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 30 noiembrie 2012

Cum se crează aplicaţii pentru iOS şi Android în InDesign, utilizând App Studio de la Quark

Ştiu, probabil vă întrebaţi ce treabă are Quark cu InDesign-ul de la Adobe, că doar îi face puternic concurenţă pe o piaţă deschisă de Quark acum mai bine de 25 de ani.
Ei bine, cei de la Adobe n-au fost în stare să facă o aplicaţie la nivelul celei realizate de Quark.
App Studio se va putea utiliza şi cu InDesign (CS5, CS5.5 şi CS6), transformând un layout în cod HTML5 cu precizia unui pixel, având interactivitate şi oferind o experienţă deosebită. Astfel, se pot genera aplicaţii pentru o gamă largă de dispozitive, telefoane şi tablete care rulează atât iOS de la Apple, cât şi întreaga gamă de sisteme bazate pe Android, dar şi pentru tableta Kindle Fire de la Amazon.
Partea frumoasă? Totul se face vizual, fără să fie necesară nici măcar o singură linie de cod!

Este necesară şi o precizare: App Studio nu este destinată utilizatorului individual, ci publisherilor, fie ei edituri sau creatori de conţinut.
Încă o precizare: dacă doriţi să încercaţi aşa ceva, vă puteţi crea un cont demo pentru 30 de zile. Veţi putea aprecia în acelaşi timp puterea "cloud computing"-ului, deoarece ceea ce au realizat cei de la Quark este într-adevăr un lucru deosebit. După crearea contului, veţi putea descărca şi pluginul necesar pentru InDesign.

Quark a pus la dispoziţie un tutorial cu durata de circa 4o de minute, pe cuprinsul căruia Matthias Guenther, Senior Product Manager, prezintă facilităţile aduse de App Studio. Vizionare plăcută!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu