Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

marți, 6 noiembrie 2012

Din nou despre Jamboreea Braşov

O altă piesă oferită recent pe eBay este cea din imaginile de mai jos (click pentru mărire).


Este o piesă filatelică, dar care a circulat efectiv prin poştă, la data desfăşurării evenimentului. De altfel, "autorul" piesei este un colecţionar braşovean, de profesie farmacist, după cum indică ştampila aplicată pe verso, pe clapa plicului.
Trimiterea a fost francată cu cele trei mărci ale emisiunii care a marcat evenimentul, plus uncă un exemplar de 6 lei pentru realizarea tarifului corespunzător unei trimiteri recomandate (16 lei), plus timbrul aviaţiei de 1 leu (obligatoriu pe toate scrisorile interne, până în 1940). Mărcile sunt obliterate cu ştampila specială a evenimentului. Este interesantă şi ştampila de serviciu, de recomandare, care a fost confecţionată şi ea în mod special pentru jamboree.
Starea de conservare bună a piesei şi aspectul ei cu o estetică frumoasă au atras amatorii. Plicul a fost vândut cu 134 dolari, după 13 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu