Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 29 noiembrie 2012

Ştampila "Cospoli Port"

O parte a corespondenţei expediate din Constantinopol spre România a beneficiat de aplicarea unor ştampile deosebit de interesante, căutate de colecţionari. Una din acestea este şi ştampila "COSPOLI PORT", având un model similar cu unele ştampile de gară utilizate la acea dată în Regat.
Ultima licitaţie a casei greceşti Collectio (Alexandre Galinos), desfăşurată începând cu 25 noiembrie a.c., a prezentat în oferta sa nu mai puţin de trei piese purtând această ştampilă (click pe imagini pentru mărire).


Ilustrată expediată pe 22 iunie 1912 la Bucureşti, francată cu o marcă turcească uzuală de 20 paras.


O altă ilustrată expediată pe 21 septembrie, acelaşi an, tot la Bucureşti, purtând aceeaşi francatură şi aceeaşi ştampilă. Amprenta ştampilei este interesantă, deoarece modul de aplicare permite vizualizarea formei ansamblului ştemplului.


Aceeaşi ştampilă aplicată pe o marcă din 1914, cu data 19 iunie (parţial vizibilă).

Cele două ilustrate au fost oferite pentru câte 50 euro, în timp ce marca izolată a avut un preţ de plecare de doar 5 euro. Se pare însă că niciuna din piese nu s-a vândut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu