Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 15 noiembrie 2012

Piesă bună vândută pe nimic

Săptămâna trecută am văzut o carte poştală ilustrată românească, purtând o ştampilă specială rară. Din păcate, am văzut-o abia după încheierea licitaţiei (şi pentru asta mor de necaz!)(click pe imagini pentru mărire).


Ilustrata în sine nu cred că ar fi ceva deosebit, dar ştampila specială (aplicată de mai multe ori, cu tuş verde albăstrui) este clară şi uşor de citit: CONFERENCE EUROP. DES HORAIRES CF - BUCUREŞTI, fiind aplicată pe 13 octombrie 1933.
Ştampila este greu de întâlnit (şi nici nu ţin minte să o fi văzut prin vreo colecţie specializată românească). Tocmai din această cauză, m-a mirat foarte tare faptul că oferta de pe eBay nu a avut amatori, piesa vânzându-se cu numai 99 de cenţi (un singur bid!).

Cu vreo doi ani în urmă o piesă purtând aceeaşi ştampilă a fost oferită la o licitaţie "mare" a casei germane Heinrich Koehler (click pe imagine pentru mărire):


Din câte îmi aduc aminte, această piesă a avut un preţ de strigare destul de piperat (400 euro), şi chiar s-a vândut!
Este drept însă că ilustrata pe care a fost aplicată (din păcate nu am imaginea celeilalte feţe) a fost tipărită special pentru acest eveniment (după cum indică textul vizibil pe verso: "Conférence Européene des Horaires et des services directs, Bucarest, 9-14 Octobre 1933"). Nu ştiu însă dacă preţul destul de mare s-a datorat în exclusivitate ilustratei, nu şi ştampilei speciale.

Acum cred că înţelegeţi de ce mi-e necaz.

4 comentarii:

  1. Prieten drag. Nu trebuie sa te necajesti. Datorita unui foarte bun prieten care mi-a semnalat piesa, am si luat-o si azi a si venit. Pe verso este "Vedere din Bucuresti. Parcul Carol". Am sa iti pun la dispozitie originalul. Cu multa prietenie, amicul tau filatelist din tinerete. Sa tot fie peste 40 de primaveri de cand ne batem in danteluri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sterge te rog descrierea aversului ca ai prezentat-o deja.

    RăspundețiȘtergere