Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 15 noiembrie 2012

Prefilatelică dezinfectată

Scrisoarea din imaginea de mai jos a fost vândută zilele trecute de către un negustor (sau colecţionar) maghiar, pe eBay (click pe imagine pentru mărire).


Este vorba de o scrisoare expediată din Craiova, în 1839, la Pesta. În drum spre destinaţie, ea a fost dezinfectată, aşa cum arată sigiliul foarte frumos aplicat pe misivă (de altfel, fiind şi singura ştampilă aplicată). Conform descrierii vânzătorului, sigiliul de caracntină este posibil să fi fost aplicat la Zemun (şi nu-l contrazic, eu nefiind un as al domeniului, recunosc că mai am de învăţat la acest capitol).


La acea dată, în Muntenia nu apăruseră încă ştampilele poştale. Probabil că scrisoarea a ajuns la Pesta prin mijlocirea negustorilor vremii, posibil prin Orşova.
O astfel de piesă este destul de rară, rezultatul licitaţiei vorbind de la sine: scrisoarea a fost vândută cu 694 dolari, după 8 biduri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu