Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 19 decembrie 2011

eBay: ID-ul nguyen51191, înregistrat în SUA

Vânzătorul cu acest indicativ este cel care a prezentat la vânzare luna trecută acela falsuri ordinare cu "supratiparul" cu inscripţia "Crusea" Roşie pe uzuale Mihai.
Atunci nu i-am nominalizat indicativul, crezând că este o întâmplare. Numai că acelaşi vânzător, la o verificare mai atentă, a mai prezentat în alte rânduri şi alte supratipare, tot legate de tematica "Crucea Roşie", aplicate pe mărcile altor ţări. Ceea ce mi-a ridicat un oarecare semn de întrebare.

Acum câteva zile, acelaşi vânzător a prezentat la vânzare mai multe mărci din perioada Carol I - Ferdinand, având aplicat un "supratipar" cam în aceeaşi manieră cu cel semnalat anterior, de astă dată însă cu un "T" ornamental încadrat într-un cerc.






Una peste alta, e treaba lui ce face în SUA, dar eu nu vă recomand să achiziţionaţi asemenea piese, deoarece oficial nu a existat aşa ceva.

6 comentarii:

  1. Au o imaginație deosebită acești falsificatori. În scurt timp vom vedea supratiparuri din ce în ce mai fanteziste.

    RăspundețiȘtergere
  2. costellino: Am multe semnalări pe tema aceasta, imaginaţia este aproape fără limite, într-adevăr.

    RăspundețiȘtergere
  3. peste tot sunt persoane care abuzează de buna-credință a cuiva... :((
    Noi tocmai avem doua cazuri în Germania, unul vechi de o jumate de an: Ministerul Federal al Apărării - Karl-Theodor zu Guttenberg a obtinut titlul de doctor printrun plagiat, a fost destituit si a platit o amenda de 10ooo euro (floar la ureche pentru portofelul lui!) si de doua zile este iar mare scandal: Presedintele Germaniei, Christian Wulff este acuzat de abuz în banii contribuabililor si luare de credit în sistem avantajos... Noi, oamenii de rând, ascultam stirile, privim la tv si nu ne vine sa credem! daca parchezi gresit, platesti amenda, daca falsifici un act ajungi în puscarie, daca vrei credit de la banca, iti "ia pielea de pe tine"... Parca nu mai poti avea încredere în nimeni! :((

    RăspundețiȘtergere
  4. Carmen: Ştirea a fost dată şi în presa şi pe televiziunile de aici. Problema este că acolo funcţionează totuşi justiţia. Aici (nu sunt în măsură să spun dacă aşa este sau nu) toată lumea spune că funcţionează doar pentru unii (ca-n fabulă - vrem egalitate, dar nu pentru căţei...).
    Aici au fost câteva cazuri care (comparate) ridică semne de întrebare. Exemplu: o justiţiabilă care a omorât o persoană cu maşina a fost condamnată cu suspendare, în timp ce un amărât care a furat un sac de porumb, la ţară, a ajuns la zdup pentru patru ani (sau pe aici...).

    RăspundețiȘtergere
  5. ...măcar a lucrat puțin să facă un T mai deosebit :lol: !
    n-o să se termine,cred,niciodată cu hoții de felul acesta

    RăspundețiȘtergere
  6. tu1074: Măcar se "consumă" şi uzualele acestea mai repede, că dă şi el o mână de ajutor... :))

    RăspundețiȘtergere