Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Acces neîngrădit la întreaga legislaţie

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2998 privind organizarea RA Monitorul Oficial al Romaniei, republicată, prevede realizarea unui produs electronic de către Regia Autonoma "Monitorul Oficial" care să permita accesul gratuit la documentele legislative publicate.

Iniţiatorii legii menţionează că proiectul îşi propune să conducă la constituirea unei arhive electronice prin care cetăţeanul să fie informat permanent asupra conţinutului actelor normative, acesta având drepturi, dar şi obligaţii pe care trebuie să le cunoască. În prezent, accesul la actele normative publicate în Monitorul Oficial se poate face fără costuri numai pentru o perioadă de zece zile.

21 de comentarii:

  1. Super initiativa. :)
    Off-topic:
    Uite aici ceva care e posibil sa iti placa:
    http://www.viata-libera.ro/stiri-nationale/24973-record-mondial-cea-mai-mica-bancnota-din-lume-este-romaneasca-si-valoreaza-10-bani

    RăspundețiȘtergere
  2. E o idee buna, sper sa fie ceva permanent.

    RăspundețiȘtergere
  3. in sfarsit duce pe careva capu' sa faca ceva util pt. cetateni :-j

    RăspundețiȘtergere
  4. O idee foarte buna ! Sa vedem unde se impotmoleste !

    RăspundețiȘtergere
  5. diversediversificate: Mulţumesc, ştiam de ea, de muuulţi ani e trecută treaba asta prin cataloagele de bancnote, numai acum au aflat şi cei de la Guiness... :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. C.L.M.: Păi i-a mai dus capul odată, numai că cei de la Monitor au promovat imediat o altă prevedere care... a anulat-o pe prima! :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Zina: De-aia mi-e şi mie frică, că m-am săturat să caut mereu atunci când am nevoie de câte ceva. Mai ales că la noi... numai anul ăsta au schimbat codul fiscal de nici ei nu mai ştiu de câte ori!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa nu ne bucuram prea repede. Este in faza de proiect, nu?
    Si cum la noi se intampla cam multe...

    RăspundețiȘtergere
  9. Gabriela Elena: Proiectul a fost adoptat deja de Parlament, ar trebui deja trimis spre publicare. Cel puţin, asta ar fi procedura normală.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai cei de la Monitor sunt dusi atunci :))

    RăspundețiȘtergere
  11. ideea e faina...sa vedem daca e si cu finalitate... noapte linistita:)

    RăspundețiȘtergere
  12. C.L.M.: Nu, vor lua bani în continuare pe ediţia tipărită...

    RăspundețiȘtergere
  13. Geanina: Să vedem..., aşa este. Mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie mi-ar place foarte mult ca functionarii statului sa cunoasca aceste reglementari. E foarte bine ca le "ofera" tuturor si nu stiu dece acest lucru nu s-a intamplat mai repede DAR autoritatile statului ar trebui sa-si pregateasca intai de toate angajatii.
    De ce spun asta? Din 1000 de motive , ultimul dintre ele fiind acela ca m-am prezentat la Evidenta Populatiei sa intreb despre niste toiletten-papier, pardon, hartii importante pe care le eliberau EI. Ei bine, Sir, functionarii respectivi habar nu au daca am nevoie de doua chestii sau trei si daca una dintre ele nu expira in ........cate luni? Sau zile? Sau o pot folosi pe o perioada determinata?
    Am iesit ametita de acolo

    RăspundețiȘtergere
  15. hapi2233: Problema principală cu toţi cei de prin instituţiile statului este că nu prea li se face o pregătire corespunzătoare, o ştiu şi eu, nu ţi-ar spune unul nimic!
    Dar mai este o mare belea: multe reglementări se adoptă în fugă, sunt cauzate de situaţii conjuncturale. Aproape nicio instituţie/minister/agenţie nu are o viziune măcar pe termen mediu (ca să nu spun lung), iar fiecare act normativ este dublat aproape întotdeauna de câte o instrucţiune/normă de lucru/precizare, care de multe ori se bate cap în cap cu textul legii.
    Şi mai avem o mare belea: legislaţia este departe de a fi stabilă. Au fost destul de multe situaţii în care o reglementare aoptată astăzi, a fost modificată peste o săptămână.

    Eu aş aduna toate aceste probleme într-un singur cuvânt: amatorism!

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, amatorism.
    Si mai toti nu se simt motivati sa se formeze si sa invete din mers ca sa ofere servicii macar corespunzatoare. Asa au ajuns si medicii si functionarii......plictisiti, demotivati, lucreaza ca sa treaca timpul si sa plece acasa

    As reduce drastic posturile si zecile de "puncte" fie ca e vorba de posta sau birouri ale primariei, oficii de pensii, ARR, institutii de la ministerul de finante sau de interne. As da salarii mai mari si as computeriza tot, as face divizarea aia lu pește in 12 regiuni sau 8 sau cate trebuie. Bine ca n-am niciun rol in politica
    Aliluia :D

    RăspundețiȘtergere
  17. hapi2233: Cred (adică sunt convins) că ai dreptate. Numai că treaba asta nu se poate face din cauza algoritmurilor politice. De unde ai vrea să mănânce o droaie de neisprăviţi? Ştiu o situaţie concretă de blocare a unui proiect de e-Government, tocmai pentru că putea pune pe liber cam 7 din 10 astfel de trântori..., iar "negocierea" contractelor de achiziţii devenea imposibilă...

    RăspundețiȘtergere
  18. Referitor la discutia voastra de mai sus, despre "cunoasterea" legilor de catre bugetari, cititi (si va distrati, ca, eu am plans!): http://zamfirpop.com/blog/2011/12/06/serial-politist-episodul-cel-mai-nou/

    RăspundețiȘtergere
  19. Zamfir: Dacă ăstora le răspunzi cu aceeaşi monedă, imediat sar în sus şi ţipă că-s discriminaţi... Părerea mea e că puilor de curcă le e frică de gherţoi.

    RăspundețiȘtergere