Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 14 decembrie 2011

Un fals inedit la CMT

Vă ameţesc cu atâtea falsuri, dar dacă tot apar pe piaţă, cred că e mai bine să le semnalez.

Săptămâna trecută am văzut o circulaţie CMT care, în opinia mea, este integral falsificată. Să o vedem, apoi să discutăm pe marginea ei (click pe imagini pentru mărire).


Pe un plic (a cărui provenienţă am îndoieli că ar fi din epocă) au fost aplicate două mărci autriece uzuale cu supratiparul CMT falsificat, peste care s-a aplicat o ştampilă a oficiului din Colomeea (în opinia mea, şi aceasta fiind falsificată, în ciuda faptului că seamănă cu cea originală; nu ar avea motive pentru care ar fi aşa de prost aplicată, decât un tuş prost ales/fabricat). Ştampila "Zensuriert" nu-mi inspiră nici ea încredere. Nu ştiu dacă originalele (aş vrea să văd unul certificat) au ştampilele de cenzură în aceeaşi culoare cu ştampilele oficiului de plecare. După adresă (scrisă cu mare greutate probabil de un slab cunoscător al alfabetului latin, dar familiarizat cu cel chirilic - se vede după modul de "desenare" a unor litere), plicul ar fi fost destinat în România, la Craiova. Ştampila de pe verso (se vede ceva cu GARA între două acante) nu-mi inspiră nici ea încredere (nu cunosc corespondenţe care să aibă sosirea în Gara Craiova).

Piesa a fost pusă în vânzare ca fals! Asta însă nu i-a îndepărtat pe potenţialii doritori, deoarece piesa a fost vândută cu 41 dolari, după 6 biduri. Să nu mă întrebaţi de ce au plătit atât pe piesa aceasta.

8 comentarii:

  1. Ha, ha! Ce chestie şi cu pasiunea asta a colecţionatului. Dacă şi falsurile sunt căutate şi disputate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Alexandru: Coelcţionarii sunt prin definiţie nişti tipi curioşi... :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :) de ce au platit atat pe piesa asta falsa? :)) am intrebat....

    RăspundețiȘtergere
  4. Geanina: Ori e vreun amărât care n-a căscat bine ochii acolo unde scria vânzătorul că e fals, ori l-a luat cineva cu bună ştiinţă pentru a păcăli pe altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru a pacali pe altcineva pare un motiv plauzibil:) mc..

    RăspundețiȘtergere
  6. Geanina: Mai sunt şi astfel de cazuri din păcate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu tot la asta m-am gandit... probabil se va vinde cu 61 dolari...

    RăspundețiȘtergere
  8. Diverse: N-am de unde să ştiu, dar este probabil ca piesa să fie inclusă într-o colecţie sau un lot mai mare, la grămadă, doar pentru a "lua ochii" unui potenţial interesat. În asemenea cazuri, tendinţa este să se acorde atenţie mai mică pieselor mai bunicele, tocmai pentru a nu atrage atenţia proprietarului.

    RăspundețiȘtergere