Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

Poveste parfumată - Sărbători înstelate

La grea caznă m-a supus Mirela când a ales această temă. În ciuda faptului că ilustatele puse în circulaţie de-a lungul vremii cu ocazia Crăciunului sunt numeroase, acest simbol este foarte rar reprezentat.
Cu toate acestea, am reuşit să încropesc un lot de cărţi poştale ilustrate care pot răspunde temei.

Să aveţi o noapte înstelată vă doresc!


Nu ştiu dacă a mai scris cineva pe aceeaşi temă în afara Mirelei, dar voi actualiza articolul dacă este cazul.

Actualizare: pe acelaşi subiect au mai scris Lolita, Rokssana, Shayna, Sara, Lili.

27 de comentarii:

  1. Care mai de care mai interesante si mai frumoase! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cristi: Ai dreptate, au un parfum deosebit. Mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. ma emotioneaza intotdeauna imaginea cu Pruncul in iesle...eu nu sunt religioasa din fire dar aceste imagini imi dau speranta ca suntem inca buni si frumosi...
    minunata tema aleasa de Mirela si excelent ilustata de tine...
    se simte incet,incet Sarbatoarea in aer...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pandhora: Şi pe mine. Se apropie Sărbătoarea când chiar ar trebui să încercăm cu toţii să fim mai buni. Îţi mulţumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. ce ar mai fi de adaugat cestor ilustrate absolut frumoase? tema e una sensibila si de sarbatoare cu miros de brazi si clinchet de clopotei:) zi faina iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  6. Geanina: Mulţumesc tare mult! La fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  7. Partea 1:

    Ce coincidenta (re. ganduri catre un posibil cer multi-instelat) ! Chiar ieri am ales o felicitare re. sarbatorile de iarna pt a o trimite unei familii de cunoscuti americani (baptist crestini din Texas), si am ales, in mod special pt ei o felicitare cu o ilustratie care continea o casuta sub un cer multi-instelat de iarna, (deci nu doar O stea, cea traditional calauzitoare, ci mai multe chiar obisnuite).

    Nu as putea spune de ce am ales acea felicitare, nu a avut mare legatura cu personalitatile sau stilul acelor cunoscuti ai mei, ci pur si simplu mi-a placut ca felicitare de nivel de trimis la cunoscutii pt care ai si sentimente de prietenie de nivel amical.

    Evident, cand e vreo ocazie chiar de nivel de trebuie eu sa depun efortul de a alege, cumpara, scrie, si trimite la posta felicitari, macar atunci, daca tot m-am deplasat la magazinul de felicitari, incerc si eu sa triez ce aleg pe niveluri de sentimente.

    De ex. lui mama si lui tata, intotdeauna si mereu, pana voi avea si 100 de ani si ei, sper, si mai mult, am sa le trimit felicitari pt. copii, cu iepurasi, si ursuleti, si mosi craciuni, si jucarii...ca doar nu doresc cumva ca ei sa uite ca sunt copilul lor !

    La amici, trimit de obicei ce-mi place mie in clipa aia din raft daca imi aminteste cat de cat de ceva legat de vreun moment pe care l-am petrecut eu alaturi de ei sau m-am gandit eu la ei. Faptul ca celor mentionati mai sus ieri le-am ales felicitarea multi-instelata imi spune mie ca acea felicitare probabil ca mi-a placut la nivelul la care mi-am amintit de ospitalitatea lor fata de mine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Partea 2:

    In acea felicitare era si un text pre-tiparit, in lb. norvegiana, care spunea ceva de genul ca stelele se uita la noi raspandindu-si lumina asupra noastra, si noi, la randul nostru, reusim sa ne simtim, (implicit cu ajutorul luminitelor lor aplecate parca chiar oarecum binevoitor asupra noastra), lor, in sufletele noastre recunoscatori pentru acest cer nemarginit luminat de deasupra noastra (cerul fiind si inteles ca loc al divinitatii). Textul avea tonalitatea literar stilistica caracteristica comunicarilor bisericii luterane norvegiene contemporane catre enoriasii majoritari curenti liber ganditori, care vorbesc despre necesitatea de a mentine o atitudine modesta si, in general, recunoscatoare in mod cuminte simplu rational fata de divinitatea care este POSIBIL sa fie binevoiitoare, desi, implicit, nu se poate exact exact sti acest lucru niciodata, insa, oricum, atitudinea modesta si respectuoasa fata de ea conteaza chiar mai mult decat orice. (Este posibil ca biserica luterana norvegiana sa fi vorbit si in trecut cam in acelasi fel catre posibilii ei enoriasi, deoarece in general "modestia" pare a fi pretuita de cultura scandinava post-crestinizare fortata, "recunostinta" fiind ceva tipic posibil chiar tactic submisiv norvegian, desi nu sunt sigur ca bisercca luterana norvegiana a vorbit cam asa chiar tot timpul existentei sale pe aici, mai ales ca a avut putere reala de guvernare pana nu de mult, si inca si acum are nivel de sfatuitor in Consiliul Regal, dar inca nu am verificat, asa ca nu stiu exact.)

    Oricum, mie mi-a placut felicitarea asta, am vrut si sa-i informez oarecum cultural re. diferentele dintre luteranismul norvegian si cel din Minnesota, unde, probabil, se afla aproape tot atat de multi norvegieni ca in Norvegia, (despre norvegienii din Dakota de Nord si cea de Sud nemaiauzindu-se nimic, asa mai la nivelul coastei de Est americane pe unde e legat cablul de comunicatii transtlantice cu Europa, de cand au plecat ei din Norvegia pe acolo, asa ca nu pot decat sa sper ca mai sunt in viata, daca nu ei, macar posibilii lor descendenti.)

    La amanti recenti, curenti, sau posibil viitori evit sa trimit felicitari, deoarece nu se stie niciodata cum va evolua relatia respectiva, deci nu are rost sa depun efort si sa mai cheltui si bani.

    Numai pt. prietena mea care e o prietena adevarata autentica de cand suntem copii si forever stau si aleg ff atent de fiecare data absolut orice felicitare ii trimit, uneori chiar si zile la rand, daca nu gasesc din prima ce cred ca este indeajuns de potrivit. Pot sa zic ca am primit deja de la ea cadoul meu pt. acest Craciun, si l-am si desfacut, deoarece nu aveam rabdare, si, ca de obicei, a stiut si ea ce sa-mi trimita, si STIU ca si ea a depus atentie deosebita pt. a alege ce mi-a trimis, desi ea nu are nevoie sa depuna chiar atat de mult efort de atentie deoarece ea, spre deosebire de mine, are gust si ochi natural talentat re. oameni.

    RăspundețiȘtergere
  9. Rudolph Aspirant: Faptul că te gândeşi bine înainte de a alege ceva potrivit demonstrează că eşti o persoană atentă şi cu suflet. Adică îţi pasă de cei cărora vrei să le trimiţi felicitările.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi plac mult cartile postale. Le pastrez de cand sunt mica si peste tot unde ma duc in alt oras sau in alta tara imi cumpar cateva. Astea de Craciun sunt si mai frumoase. Mai am cateva de cand eram mica, ingalbenite ce-i drept... cu dedicatii mamei mele si bunicii. Sunt superbe. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Rus Bianca: Îţi mulţumesc tare mult! E bine că le păstrezi, aşa viitorii colecţionari vor avea de muncă... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Max Peter, tu spui ca sunt rare, si sigur asa este, dar aici e o adevarata comoara! Si cum sa nu-mi placa treia si a patra mai ales, care sunt o parte din colectia bunicii mele, primite pe vremuri de la prietenii ei din Viena, daca nu ma insel (si nu cred ca ma insel), iar apoi lasate noua mostenire valoroasa, de suflet! Nu sunt identice, dar stilul, culorile si conturul auriu in relief sunt caracteristici care le aseaza in acelasi tipar, sunt adorabile, pline de farmecul sarbatorii Craciunului.
    Asa e frumos in preajma sarbatorilor, sa ne amintim de Craciunul copilariei, de tot de ii da farmec!
    Felicitari, Max! O seara frumoasa sa ai! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mirela P.: Îţi mulţumesc frumos pentru apreciere! Şi eu îţi doresc o seară frumoasă!

    RăspundețiȘtergere
  14. Minunate toate!Vă mulţumim pentru postare şi alegerea lor!Pe ultima (de tip pin-up) dintre cărţile poştale de plin secol XX, toate cu un parfum de epocă de neegalat, aş trimite-o cuiva de la ..."Alcatraz" sau de la..."Sing-Sing" deoarece are un îndemn numai bun de a i se aplica, drept "supratipar", ştampila de... CENZURAT. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Marco Polo: Vă mulţumesc frumos.
    Ultima ilustrată nu am pus-o întâmplător, probabil cine înţelege, înţelege... :)
    Oricum, până acum sunteţi singurul care a făcut-o. :))
    Încă odată vă mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Colecția de astăzi e superbă, ca de obicei... E atât de frumos ilustrată scena Nașterii Pruncului!...
    Vă doresc un weekend plin de miresme alese!:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Sara: Îţi mulţumesc tare mult! Îţi doresc şi eu un weekend cât mai plăcut! :)

    RăspundețiȘtergere
  18. frumoase ilustratele tale...razbate din ele si semnificatia serii sfinte si bucuria copiilor...transmit aerul ala de sarbatoare :)

    seara faina sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  19. Rokssana: Mulţumesc frumos!
    Şi eu îţi doresc o seară faină!

    RăspundețiȘtergere
  20. Max, esti plin de surprize ! Splendide stelutele, sint prevestitoare de cer senin.
    O seara minunata !

    RăspundețiȘtergere
  21. O colectie de suflet! Un cer instelat mirific si care pregateste atmosfera specifica sarbatorilor de iarna! Cadouri perfecte si atmosfera dupa suflet doresc tuturor! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. Dani: Mulţumesc frumos, dar mulţi ar dori să ningă, parcă n-au farmec Sărbătorile fără zăpadă...
    La fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  23. Lolita: Se simte deja atmosfera Sărbătorilor...
    Mulţumesc frumos, la fel îţi doresc şi eu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Daa, cred ca pe noi aici in N America Mosul ne viziteaza ultimii :) Sarbatori fericite, Peter!

    RăspundețiȘtergere
  25. Neuroanchiloza: Mulţumesc frumos! Dar cred că ne mai auzim/citim până la Crăciun. Nu ne despart decât câteva ore, diferenţa nu-i totuşi mare. Aşa că eu vă voi adresa urările ceva mai încolo... :))

    RăspundețiȘtergere
  26. Îmi plac toate imaginile.
    Iată şi povestea mea, cu întârziere:
    http://innerspacejournal.wordpress.com/2011/12/19/parfumul-craciunului/

    RăspundețiȘtergere
  27. innerspacejournal: Mă bucur tare mult!

    RăspundețiȘtergere