Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

vineri, 30 decembrie 2011

Legislaţie - Noutăţi pentru IT-işti, pe ultima sută de metri

Am pierdut astăzi vreo trei ore numai ca să citesc (mai mult în diagonală) ultimele apariţii legislative emanate numai de la Crăciun până astăzi. Se pare că pe sfârşit de an ai noştri conducători s-au cam întrecut pe ei, dispunând publicarea în Monitorul Oficial a unei grămezi de reglementări, care mai de care mai importante pentru domeniile pe care le vizează.

Dacă lucraţi în IT doar ca simpli angajaţi sau dacă aveţi firme de specialitate, ori dacă aveţi sau colaboraţi cu firme/siteuri de comerţ electronic, vă recomand să vă notaţi şi să studiaţi cel puţin două reglementări care vă va afecta activitatea, într-un mod sau altul:

• Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 111 din 14 decembrie 2011 privind comunicaţiile electronice, publicată în Monitorul Oficial nr. 925 din 27 decembrie a.c.;

• Decizia Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal nr. 132 din 20 decembrie 2011 privind condiţiile prelucrării codului numeric personal şi a altor date cu caracter personal având o funcţie de identificare de aplicabilitate generală, publicată în Monitorul Oficial nr. 929 din 28 decembrie.

PS: Dacă aveţi sau administraţi firme plătitoare de TVA şi aţi avut până acum obligaţia întocmirii şi depunerii declaraţiei 394, aveţi grijă că s-a modificat şi aceasta.

Dacă nu aveţi de unde să faceţi rost de cele două reglementări amintite mai sus, lăsaţi-mi o adresă validă de mail şi vi le voi trimite eu.

15 comentarii:

 1. uite adresa mea de email: daniel_96_rapid@yahoo.com, daca imi poti trimite reglementarile ar fi perfect. Toate bune!

  PS: A aparut episodu 3 :P

  RăspundețiȘtergere
 2. Pardau Ciprian: Ţi-am trimis un mail.

  RăspundețiȘtergere
 3. ne arata ca ei muncesc...cat de greu trebuie sa le fi fost! din fericire nu am astfel de probleme :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Geanina: Înseamnă că eşti fericită! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. =====MEGA-FELICITAREA DE AN NOU===== LA MULTI ANI 2012========
  Salutare si bine te-am gasit! Ai un gand bun, o urare pe care vrei s-o adresezi blogosferei? Atunci completeaza aceasta felicitare si trimite-o mai departe la 10(zece) bloggeri pe care-i apreciezi!
  -Preia prin copy&paste felicitarea din acest comentariu, adauga gandurile tale, urarea ta, numele si linkul tau, apoi inchide felicitarea si trimite-o mai departe, tot prin comentariu, catre 10 bloggeri pe care-i apreciezi!
  Daca esti unul din bloggerii la care felicitarea se va afla sambata 31 decembrie 2011, intre orele 17.00 si 18.00 atunci te rugam, inapoiaza felicitarea echipei Mostwantedblog.org pentru a fi publicata si aratata la toata blogosfera! Daca nu stii cui s-o trimiti mai departe inapoiaza felicitarea catre mostwantedblog.org! Te rugam, lasa aceasta parte de text, nealterata, te rugam vino alaturi de noi sa uram tuturor un An Nou fericit si plin de realizari!
  Să ai parte de tot ce e mai bun în lume în anul care vine, 2012 !
  Zina – http://zinnaida.ro/
  – http://lecturirecenzate.ro/

  Să aveți un an mai bun , începutul unui șir lung de ani fericiți, plini de împliniri, reușite, sănătate, bucurii, prieteni și entuziasm! Să vă fie mai bine și mai frumos! La mulți ani!
  Mirela Pete
  http://mirelapete.dexign.ro/

  RăspundețiȘtergere
 6. Mirela P.: WOW! Vă mulţumesc frumos şi aceleaşi urări (dar puţin multiplicate...) vi le adresez şi eu. Să aveţi parte de bucurie, sănătate, fericire şi împliniri alături de toţi cei dragi!

  RăspundețiȘtergere
 7. Un An Nou fericit, cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi! La multi ani! :)

  RăspundețiȘtergere
 8. Îţi mulţumesc tare mult, la fel îţi doresc şi eu, Cristi!

  RăspundețiȘtergere
 9. Ordonanţe de urgenţă?
  Dubioasa portocalosferă ce se bazează pe neatenţia generalizată la final de an ...
  Dar e ultima zi din an şi rămâne de văzut ce se va mai întâmpla!
  Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 10. La mulţi ani! La mulţi ani celor dragi!
  Multă baftă în 2012!

  RăspundețiȘtergere
 11. SoriN: Mulţumesc tare mult!
  Şi eu îţi doresc un An Nou cu multe împliniri, bucurii şi fericire!

  RăspundețiȘtergere
 12. Doru: Unii mai "muncesc" şi azi, aşa este, niciodată nu ştii la ce să te aştepţi.
  Toate cele bune!

  RăspundețiȘtergere
 13. acuvio: La Mulţi Ani îţi doresc şi eu! Să ai un an în care să nu mai ai subiecte! :)))))

  RăspundețiȘtergere
 14. Un An Nou Fericit iti doresc cu mult drag...
  Norocul sa-ti fie mereu aproape...
  La Multi Ani!

  RăspundețiȘtergere
 15. Pandhora: La Mulţi Ani îţi doresc şi eu! Îţi mulţumesc tare mult!

  RăspundețiȘtergere