Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 21 decembrie 2011

Pe unii îi dau banii afară din casă!

Altă dandana! O caricatură de fals al mărcii de 5 parale Cap de bour din a doua emisiune a devenit primadonă!


Chestia de mai sus s-a vândut zilele trecute pe eBay, după 2 biduri, cu "numai" 152 dolari!
Păi în stilul acesta, nu ar trebui să mai mire pe nimeni că înfloreşte piaţa falsurilor şi a contrafacerilor!
Acum destul de puţin timp am prezentat exemplare originale ale acestei mărci (cu cadrul spart ce-i drept, dar clişeul este acelaşi cu cel utilizat la tirajele iniţiale). Puteţi face foarte uşor o comparaţie.
Altceva: cred că repet (nu mai ştiu a câta oară), nici Moldova, apoi nici Principatele Unite şi ulterior nici România nu au avut vreodată vreo ştampilă de acest gen, cu bare paralele.

34 de comentarii:

  1. Salve Max !

    O sumă imensă !
    Am văzut piesa asta şi cu doi ani în urmă (cred că pe Delcampe) !
    Ce înseamnă lipsa informaţiei filatelice !
    Întrebare : cum consideraţi pentru ora actuală lucrarea lui Val. Tebeica - Primele mărci poştale româneşti , 1962 ? A fost actualizată de cineva cu noi documente decoperite prin arhive ? Dar lucrarea domnului Gr. Racoviceanu -Ştampile poştale..., 1963 ? ( Aveţi cumva informaţii despre data naşterii şi a decesului acestor cercetători - nu găsesc nimic pe net ! )
    Vă mulţumesc !

    Andrei , Vatra Dornei

    RăspundețiȘtergere
  2. Andrei: Ambele lucrări sunt depăşite. Lucrarea lui Racoviceanu a fost foarte, foarte mult îmbunătăţită de Kiriac Dragomis (care a scos în 1990 cartea cu ştampilografia, cea albastră, se mai găseşte pe net din când în când. Cât despre lucrarea lui Val Tebeica, este şi ea mult depăşită. Expertul german Fritz Heimbüchler a scos o monografie în două volume (plus un supliment) care tratează toată perioada până la 1872 (dar sunt cam scumpe, ambele sunt vreo 400 de euro, se mai găsesc direct la autor).
    Nu mai ştiu datele celor doi, nu m-a interesat acest lucru. Dar se regăsesc pe undeva, prin revista Filatelia, cred.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma gandeam, draga prietene, la nesfarsitul numar de falsuri ce ni se serveste, drept inegalabil bun, original, nu doar in filatelie, unde macar tu ai habar despee ce e vorba, ci peste tot, sub nasul nostru chiar... Si mai cred ceva: ca, luata per ansamblu, lumea insasi e mai degraba falsa, decat originala, o pastisa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceeasi problema este si in filumenie. Sunt intrebat, de multe ori, despre cumpararea unor piese - la preturi nerusinate! - si explic, mereu, acelasi lucru: pretul nu reprezinta valoarea piesei, ci, este reglat de piata! Daca exista cerere, apare oferta. Daca zece oameni ofera peste 100 de euro pentru o piesa, inseamna ca aceea este cotatia momentului pentru piesa respectiva. Pentru valoarea unui obiect, se discuta alte criterii decat ... moda!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca ma las de desenat:). Multi oameni parca sunt orbiti, altceva nu mai stiu ce sa zic.

    RăspundețiȘtergere
  6. teonegura: Nu te contrazic, dragă Teo, pentru că mă lovesc în fiecare zi de falsuri, copieri şi altele (nu, nu este vorba de timbre, ci de viaţa de zi cu zi). La timbre însă e şi mai complicată treaba, pentru că ai ocazia să vezi falsul chiar de două ori în acelaşi timp: şi la timbru, şi la posesor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Zamfir: Aici nu este vorba despre un preţ neruşinat, ci despre o copie a unei mărci foarte scumpe. Este alt tip de înşelătorie.
    O piesă bună va genera întotdeauna cerere, deci şi preţul tranzacţionat va fi pe măsură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Robert Nicolaescu: Nu te lăsa de desenat! Nu merită... :)
    Cred că ştii de vorba aia... "ce-şi face omul cu mâna lui... lucru manual se cheamă!".

    RăspundețiȘtergere
  9. Mda... Ar trebui ca administratorii site-ului sa supravegheze indeaproape toate ofertele postate pe site, dar cred ca practic e imposibil. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Cristi: Responsabilitatea nu este a administratorilor, revine în exclusivitate utilizatorilor. Apoi administratorii n-au niciun fel de cunoştinţe în domeniul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  11. afacerea lunii! pai dau au bani sa dea...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si eu am mai spus: pacat ca si in acest domeniu sunt falsuri!

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar vai, e mult prea ieftin. :) Sunt ironica, evident!

    RăspundețiȘtergere
  14. Geanina: Ai dreptate, să-i dea pe toţi! :))

    RăspundețiȘtergere
  15. addicted: Pentru vânzător? Da, e mult prea ieftin! :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna seara.
    Pentru ca i-au fost aplicate o pereche de marci postale litografiate si doua stampile (recomandat si gratar) , un nevinot de plic oficial (cu valoare de piata de circa 15 euro), devine dintr-o data obiect de mare disputa ! Mai sunt inca 3 zile pina la inchiderea licitatiei si pretul e deja 162 dolari ....
    L-am atentionat pe vinzator asupra falsului si mi-a taiato sec ca are factura la ea , a cumparato de la o casa de licitatie din america (nu mi-a spus numele casei).
    Personal consider ca nu este numai problema celor care isi cheltuie banii pe falsuri ci a tuturor filatelistilor in sensul ca infloreste comertul cu falsuri .

    RăspundețiȘtergere
  17. Scuze , am uitat sa postez adresa !

    http://www.ebay.it/itm/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110796300326&ssPageName=ADME:B:SS:IT:1123

    RăspundețiȘtergere
  18. Angelescu Ion: Bună seara.
    Problema este ignoranţa, care de foarte multe ori face casă bună şi cu lipsa bunei credinţe a vânzătorilor. Ca şi în cazul pe care ăl semnalaţi. Pentru că un vânzător de bună credinţă ar fi retras imediat piesa de la vânzare, aşa cum au făcut în numeroase rânduri alţi vânzători.
    După încheierea licitaţiei, voi ilustra piesa şi voi face public numele vânzătorului, poate totuşi o retrage sau ia altă măsură până atunci. Şi ca să nu ne mai auzim şi alte vorbe, voi deschide câte un thread pe cele trei-patru forumuri mari care (încă) mai funcţionează, destinate falsurilor la mărcile româneşti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Angelescu Ion: Ştiam despre ce piesă este vorba, mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  20. Si eu urmareesc problema comertului cu piese filatelice romanesti false. De fapt nu comertul cu falsuri in sine mi-a atras atentia (acesta a existat si o sa existe si in continuare) ci faptul ca "profilul" cumparatorului de falsuri s-a schimbat s-au mai bine zis pe linga cel vechi a aparut un altul nou.
    Daca pina cu ceva vreme in urma profilul cumparatorului de falsuri era: colectionar roman , cu putine cunostinte de filatelie si cu disponibilitate de investitie de la 1 - 100 euro, intre timp a aparut si un alt profil: colectionar (neroman) de piese romanesti , cu disponibilitate de achizitie de la 100 - 5000 euro , cu ceva cunostinte de filatelie pentru zona Romania (cu handicap de informatie si datorita necunoasterii limbii romane).
    Dupa parerea mea , in ultimii 10 ani multi colectionari din Europa occidentala s-au orientat spre piesele romanesti (unii colectionand serios , altii au intuit ca pretul de piata la piesele romanesti e mult mai mic decit potentialul acestora).
    In concluzie , dupa parerea mea cam 70% din cei care urca preturile la licitatiile cu falsuri romanesti , sunt straini.

    RăspundețiȘtergere
  21. Angelescu Ion: Sunt de aceeaşi părere (adevărul este că şi eu ştiu mai mulţi colecţionari străini decât români interesaţi de perioada veche).
    Eu prevăd că pe termen mediu şi lung preţurile la piesele româneşti frumoase va creşte, iar ceea ce acum se (mai) găseşte relativ uşor (cum este Spicul de exemplu), în vreo zece ani va dispare aproape complet de pe piaţă.
    Cred că problema este la colecţionari: toţi sunt parcă "pe fugă", nu mai au niciun apetit pentru studiu (pe mine mă interesează şi unele străine, pentru care nu se poate spune că nu există aproape la discreţie lucrări de specialitate; şi la acestea se întâmplă cam acelaşi lucru ca la mărcile româneşti).

    RăspundețiȘtergere
  22. Aveti dreptate , am aceeasi parere despre cum vor sta lucrurile in viitor.
    In plus vreau sa adaug faptul ca se va intimpla la fel ca la colectionarea de arta plastica (tablouri) , din ce in ce mai multe piese filatelice "grele" vor fi achizitionate de ivestitori necolectionari , dupa care vor face obiectul unor tranzactii bine gindite , strict pentru a obtine preturi mari.

    RăspundețiȘtergere
  23. Angelescu Ion: Sunt perfect de acord. Randamentul unei investiţii în piese clasice este la această oră peste cel făcut în diverse titluri, iar speculatorii ştiu acest lucru, numai că filatelia nu se predă pe la facultăţile lor... hi hi hi hi!... :)
    În viitorul apropiat, cei pricepuţi vor putea face bani frumoşi numai din consultanţă!

    RăspundețiȘtergere
  24. Cumpărătorul,cred,că este în sfârșit mulțumit!
    S-a săturat,omul, să tot vadă exemplare cu cadru spart,cu tot felul de litere nereușite,cu cifre strâmbe și ornamente deformate! A hotărât să-și procure un exemplar făcut ca lumea fără greșeală și a dat lovitura :lol:!

    RăspundețiȘtergere
  25. tu1074: Uite că la varianta asta nu m-am gândit...
    Câte dreptate ai! :))))) lol! :))))

    RăspundețiȘtergere