Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

duminică, 1 iulie 2012

Supratiparul "Roma - Berlin - 1940"

Mi-a atras atenţia un cunoscut asupra acestui supratipar, aplicat pe setul de coliţe "Înzestrarea armatei". Vă dau un exemplu în imaginea de mai jos.


Supratiparul este unul neoficial. A fost aplicat pe toate cele trei coliţe dantelate, precum şi pe cele nedantelate. Personal, le-am întâlnit de mai multe ori, dar nu le-am semnalat până acum pe blog deoarece am crezut că se cunoaşte caracterul lor particular.
Aşa că nu vă sfătuiesc să aruncaţi banii pe aşa ceva decât dacă vi se oferă la preţuri nesemnificative. Altfel nu are rost să vă legaţi la cap. Sunt doar alte "făcături", printre multe altele.

6 comentarii:

  1. Interesanta facatura,
    M-a atras banda de cenzura aplicata peste titlul colitei, cred ca e primul lucru care sare in ochi. Sa fie oare vre-un motiv pentru supratiparul fantezist? A existat oare vre-un eveniment de care sa se poata lega cu adevarat aceasta supratiparire?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi sunt evenimentele din 1940 pe care le-am învăţat cu toţii la istorie.

      Ștergere
    2. Da , nici eu nu vad sensul ,,blurarii,, inscriptiei de pe colita , era centenarul lui Carol I , nu Carol II , cel cazut definitiv in dizgratie dupa 6 septembrie 1940.
      Evitarea Japoniei cred ca a fost o chestiune de simetrie.
      Sigur va fi fiind cineva care cunoaste povestea acestui supratipar , fiatelic speculativ desigur.

      Ștergere
    3. Cei care au ajuns la putere atunci nu prea vedeau cu ochi buni monarhia. Ar putea fi un posibil argument.

      Ștergere
  2. Asa este Max,
    Tratatul Tripartit a fost semnat la Berlin pe 27 septembrie 1940. Romania semneaza la randul ei pactul pe 23 noiembrie 1940, după venirea la putere a Gărzii de Fier. Ce mi se parea ciudat, si de aceea am si ezitat, e ca Japonia lipseste din supratipar, iar supratiparul este aplicat pe o colita ce contine o figura "carlista", regretat mebrul al unei familii ce la acea vreme nu era vazuta cu ochi buni de catre puterea legionara.
    Dar poate ma insel, si supratiparul a fost aplicat pentru a comemora un cutotul alt eveniment.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am de unde să ştiu la ce s-a gândit cel care a realizat supratiparul. Nefiind o emisiune oficială (care să fie însoţită de o decizie a unei oficialităţi şi care să justifice în vreun fel sau altul acţiunea), orice interpretare poate fi posibilă.

      Ștergere