Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 9 iulie 2012

În seara asta...

...n-am avut chef de nimic! M-am plimbat puţin pe internet, am citit tot felul de ştiri, am mai revăzut câteva recenzii ale unor versiuni noi de soft şi mi-am făcut "porţia" de răspunsuri la suportul tehnic pe forumul pe care activez.
Am "defilat" puţin prin analiticele blogului, verificând ce cuvinte cheie mai caută internauţii pe goagăl şi am remarcat din nou că toţi vor liste de preţuri GRATIS! Voi chiar aveţi impresia că asta e cheia succesului?
Am remarcat un individ care căuta în disperare o "ştampilă vamă". Îţi trebuie un model ca să verifici vreun act prietene, sau vrei un model pentru vreo făcătură? La mine găseşti, ce-i drept, făcături cât cuprinde, dar nu de acte, ci de timbre!
Trecând în diagonală pe fluxurile de ştiri, nu am putut să nu remarc cum aceeaşi ştire este interpretată în 'jde feluri de fiecare. Toţi se cacă în gura cititorului, luându-l de cretin! Au dispărut cele patru elemente de bun simţ ale ştirii, acele "CINE-CÂND-UNDE-CE". Ce dau ăia, numai ştiri nu se mai pot numi! Mă rog...
Şi am mai remarcat un lucru: nivelul celor încărcaţi de ură vecină cu disperarea a ajuns la cote prea mari pentru nişte oameni civilizaţi. Sau poate nu e cazul... Poate că suntem în ton cu procentul de promovabilitate de la "bac".
Şi totuşi, în ţara asta cine mai munceşte?

13 comentarii:

  1. Salve Max !
    Spunea Marin Preda, undeva prin romanele sale , ca unul din cele mai mari defecte ale Romanilor este sa se dispretuiasca unii pe altii.
    Dpdv istoric stiu de unde se trage chestia asta. (Grav este ca problema are vreo 7-800 de ani.)

    Max , se munceste in Romania ! Sute de mii de Romani disperati , cu foamea-n matzele lor si ale copiilor lor lupta zilnic pentru painea cea de toate zilele !
    Muncesc si multi altii ..., care o duc acceptabil .
    Mi-a placut mult azi ce spunea o bacalaureata de nota zece : elevii saraci sunt mult mai ambitiosi.
    Numai bine Max !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andrei, în ţara asta avem o mare problemă: cei care doresc să muncească nu prea sunt lăsaţi decât dacă se ascund şi se detaşează de tot ce se întâmplă în jurul lor.

      Ștergere
  2. Max , grozav ce-asi vrea sa te cunosc !

    RăspundețiȘtergere
  3. :)
    ai remarcat cate ceva trebuie sa recunosc!
    te rog maine seara sa ai chef :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi nedrept sa judec cum e situatia actuala in Romania, eu fiind crescuta in alta tara si nascuta intr-o alta, pe alt continent. Dar din vizitele de-a randul anilor am avut senzatia ca valorile sunt inversate, cultura nu mai are nici un inteles si nici un respect, educatia e lasata si aia la voia intamplarii si sute si mii de alte lucruri din care unele le-ai mentionat si tu. Faimosul'89 a devenit doar un an, in care s-a intamplat ceva. Ceva ce multi au uitat, au pierdut, au lasat sa se puna praf pe el. Si uite asa s-a ajuns ca la 20 de ani dupa lucrurile sa fie in parte la fel sau mai rau...Pacat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Prea multi au acces la net de la servici, nu-i asa? :)
    Pe mine ma incarca negativ cititul comentariilor de la asa zisele stiri. Am acelasi sentiment descris de tine
    Citesc Spiegel si Frankfurter Allgemeine, De Welle si aflu tot ce intampla in lume. Atat, nici nu intru pe altele
    Iar la TV ma uit la Al Jazeera Eng

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Înseamnă că urmărim câteva surse comune. :))
      Comentariile (mai ales la ştirile politice) sunt de tot rahatul! Dar nu la ele m-am referit, ci la modul propriu-zis de redactare a ştirilor (nici nu-mi pierd timpul cu comentariile, aia-i treabă de postaci de partid în Ro).

      Ștergere
  6. Daca ne-ar plati cineva pentru comentarii presimt c-am fi cei mai muncitori oameni , am sta si peste program

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe diverse bloguri a apărut şi ideea asta. Numai că eu nu sunt de acord cu aşa ceva. Pe cel care vrea, n-are decât să-şi facă mama site-ului comercial (dar de cei mai mulţi nu-i decât gura...). :)))

      Ștergere
  7. Ce sa-i faci, Max! Toti spun, nimeni nu face!

    Iar in ceea ce priveste munca, crede-ma, dupa cum spunea si Andrei, romanii muncesc pe rupte! Mare dreptate avea!

    RăspundețiȘtergere