Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

luni, 30 iulie 2012

Ilustrată rară, vândută cu sute de dolari

Am văzut-o pe eBay, puţin mai devreme. Este vorba de o litografie realizată de Editura J. Dimitrescu din Tecuci, înfăţişând "Sfântul Munte Athos" (click pentru mărire).


Ilustrata este circulată efectiv. Ea a fost francată pe faţă cu o marcă de 10 bani "Spic" şi expediată în februarie 1905 din Bucureşti la Montevideo, în Uruguay. Pe verso se regăseşte ştampila de sosire.
Ilustrata a fost vândută, după 25 de biduri, cu suma finală de 710 dolari - un preţ ceva mai neobişnuit pentru o ilustrată românească.

2 comentarii:

  1. Minunată! A străbătut şi lumea şi vremurile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve Max !
    Am o scrisoare expediata de la Muntele Athos la 20 ianuarie 1890 care are ca antet o litografie asemanatoare celei de mai sus dar cu multe alte elemente in plus (corabii mai multe si icoane de sfinti). Detaliile sunt foarte bine executate. Caligrafia este excelenta. Sper s-o pot arata tuturor.
    Numai bine !

    RăspundețiȘtergere