Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

joi, 5 iulie 2012

Rezoluţie a ONU privind libertatea de exprimare pe Internet

Astăzi, prin consens, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului a adoptat o rezoluţie prin care se afirmă necesitatea menţinerii libertăţii de exprimare pe internet, în mod similar celei care este valabilă în mediul offline.
Rezoluţia a fost susţinută de 83 de state, fiind adoptată în ciuda opoziţiei unor ţări precum India şi Rusia, informează Agerpres.

4 comentarii:

  1. ONUcii astia ar trebui sa se preocupe de alte chestiuni :)Cum ar fi criza din Siria si sa mai arunce cu niste rezolutii.
    Eu cred ca ne exprimam destul de ....liber. Ce neingradit a devenit cuvantul asta........:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici nu este vorba de noi, Hapi. E vorba de ţări unde accesul la internet este cenzurat, anumite siteuri şi portaluri nu sunt accesibile, bloggingul este interzis sau se lasă cu închisoarea.
      Nouă ni se pare curios, dar prin alte părţi nenorocirile astea chiar se întâmplă.

      Ștergere
  2. Din pacate aceasta rezolutie nu va schimba nimic . Mi se pare chiar usor haios......pentru ca stiu ca nu sunt in stare sa -si pastreze observatorii in unele state . Exista tari care nu dau doi bani pe rezolutiile ONU si nici nu le tremura picioarele de frica pentru ca sub podelele lor sunt barilii cu petrol si gazele.
    Probabil isi mai aprind o tigara si pun site-ul sub cenzura. Nu e de ras dar asta-i adevarul.
    Da , incercarea moartea n-are

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, aceste rezoluţii au de cele mai multe ori doar caracter de recomandare. Dar este şi asta o formă de influenţare a opiniei publice.
      Îmi aduc aminte de discuţiile din cadrul fostei Ligi a Naţiunilor, de după prima conflagraţie mondială. Am câteodată senzaţia că unele lucruri se repetă.

      Ștergere