Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

miercuri, 25 iulie 2012

QuarkXPress şi OS X Mountain Lion

Dacă rulezi QuarkXPress versiunea 9.3 sau mai timpurie pe MacOS X 10.7 şi vrei să faci upgrade la noul sistem de operare 10.8, poţi avea probleme, anunţă Matthias Guenter pe forumul oficial al Quark.

În OS X 10.8, Apple a introdus o protecţie suplimentară pentru îmbunătăţirea securităţii, aşa-numita Gatekeeper, care permite rularea doar a programelor care au încorporată o semnătură validă de tip Gatekeeper. Este de la sine înţeles că orice soft realizat înaintea lansării mui MacOS 10.8 nu are cum să poarte o astfel de semnătură, iar installer-ele nu vor funcţiona.

Specialiştii de la Quark au arătat că există totuşi două modalităţi de rulare a installer-elor:
- faceţi Ctrl+click (click dreapta) pe iconul programului de instalare şi alegeţi din meniu "Open"; sau
- deschideţi System Preferences, faceţi click pe Security and Privacy, mergeţi la tabul General şi faceţi click pe Allow application downloaded from (după rularea installer-ului, nu uitaţi să reveniţi la setarea de securitate implicită).

În următoarele săptămâni, Quark va publica un update pentru QuarkXPress v. 9 care va face compatibilă această versiune cu noua caracteristică Gatekeeper a Mountain Lion. Aceasta va fi şi prima versiune a XPress care va beneficia de suport sub noul sistem de operare MacOS 10.8.

Această nouă caracteristică a SO-ului de la Apple a fost cam demult introdusă în Windows Vista şi 7 (sub altă formă şi sub un alt nume, ce-i drept ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu