Îi atenţionez pe cititorii permanenţi sau ocazionali că nu sunt interesat de achiziţii (nici măcar de chilipiruri), nu fac comerţ, nu fac evaluări şi expertize, nu fac niciun fel de intermedieri şi nu asigur servicii de ştiri sau consultanţă
.

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Un repetent de pe vremuri

Cele mai multe corespondenţe vechi le strâng din motive... filatelice: ba pentru o francatură mai interesantă, ba pentru vreo ştampilă, ba pentru vreo procedură poştală mai neobişnuită. Câteodată se întâmplă să obţin câte un lot de piese, cele mai multe comune. Chiar dacă filatelic nu mă interesează, m-am obişnuit însă să citesc şi corespondenţa care se mai păstrează odată cu piesele, deoarece am avut şansa de câte ori să dau peste însemnări care aveau cu adevărat o importanţă istorică.

În alte rânduri, mai dau peste câte un mesaj care mă amuză sau, dimpotrivă, mă întristează. Simple aspecte ale vieţii, aşa cum este ea. Mai crudă uneori, sau mai dulce, pentru unii.
De data aceasta vă las să descoperiţi singuri mesajul (click pentru mărire).


8 comentarii:

  1. Întradevăr tristă știre aduce poștala postată!
    Mă distrau și pe mine textele de pe cărțile poștale „întâlnite”!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca eraq mai bine sa scrii tu si traducerea. Eu am citit textul de 3 ori si tot nu am inteles ce dorea tanarul fost seminarist.Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se-cret: Aşa e, şi pe mine mă distrează unele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minoki: Un fost seminarist cere să i se trimită banii achitaţi în avans şi care nu i s-ar mai cuveni şcolii, rămânând repetent, despre asta este.
    Mulţumecs frumos, la fel îţi doresc şi eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. avea dreptate baiatul...daca scoala nu a reusit sa-l invete carte...ce vina are el? :)))
    se pare ca elevii raman la fel...indiferent de timp :)

    mereu zic ca o sa pornesc prin anticariate dupa scrisori...si doar tu vei fi "vinovatul" principal...curiozitatea mea o las pe locul 2 :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Pandhora: "Răscolitul" prin vechituri a avut, are şi va avea întotdeauna un farmec aparte. Gândeşte-te numai câte poveşti uitate zac prăfuite, de cele mai multe ori tratate cu multă indiferenţă de grăbiţii din ziua de astăzi...
    Dacă simţi că ţi-ar plăcea aşa ceva nu pot să fiu eu "vinovatul"... :))
    Poate doar cel ce-ţi trezeşte o pasiune pe care n-ai ştiut că o poţi avea. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt cumva convins ca a devenit un cântăret respectat...

    RăspundețiȘtergere
  8. daurel: Păi fără voce, nu cred că ar fi apucat să intre acolo...

    RăspundețiȘtergere