Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a amendat o companie poştală cu 10 mii de lei din cauza că a realizat servicii poştale pentru trimiteri de corespondenţe rezervate exclusiv Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), informează un comunicat de presă al Autorităţii. În anul 2011, ANCOM a aplicat amenzi în valoare de 50 mii lei furnizorilor de servicii poştale din întreaga ţară.
Compania SC Total Post Services SRL a primit o amendă de 10 mii de lei pentru că "a prestat servicii poştale constând în colectarea, sortarea, transportul şi livrarea la cutiile poştale ale destinatarilor din Bucureşti a trimiterilor de corespondenţă cu greutatea cuprinsă între 0-50 grame".
Totodată, compania a perceput un tarif mai mic de 2 lei/trimitere şi a încălcat dreptul rezervat exclusiv CNPR ca furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale pe teritoriul României, potrivit ANCOM.
ANCOM a aplicat în acest an trei amenzi operatorilor de servicii poştale pentru că au încălcat dreptul exclusiv al CNPR, precizează sursa citată.
În documentul de presă se menţionează că CNPR beneficiază de dreptul exclusiv de a presta servicii poştale ce vizează trimiteri de corespondenţă, până la data de 31 decembrie 2012. Acesta este valabil indiferent dacă livrarea corespondenţei este accelerată sau nu, cu o greutate mai mică de 50 grame şi presupune perceperea unui tarif mai mic de 2 lei pentru corespondenţe interne, dar şi pentru cele expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia.
Potrivit ANCOM, CNPR a dobândit acest drept exclusiv la data de 26 aprilie 2009, în urma unei proceduri de desemnare a furnizorului de serviciu universal lansate de către ANCOM, la care au participat CNPR şi compania Poşta Atlassib Curier Rapid.
Tot în acest an, Autoritatea a efectuat peste 1.100 de controale la punctele de lucru ale CNPR pentru care s-au acordat două amenzi în cuantum total de 11.000 lei, conform sursei citate.
am fost aseara la posta sa ridic un colet si nu m-am putut abtine sa nu o intreb pe dna de acolo cum rezista daca are o durere de cap- imprimanta face un zgomot groaznic, stampila....
RăspundețiȘtergereSophie: Mulţi oficianţi fac treaba asta de ani de zile (oameni noi nu prea vin din cauza salariilor de mizerie) şi au început să se obişnuiască. Pe la direcţii (la şefi, cum ar veni) au scule de birotică mai bune.
RăspundețiȘtergereÎnchipuieţi cum se descurcă un oficiant şi când îi mai vin pe cap în fiecare schimb şi câţiva apucaţi care vorbesc urât, care nu ştiu ce vor sau care au capsa pusă...
Macar de s-ar indrepta lucrurile dupa amenzile astea. :)
RăspundețiȘtergereCristi: Din păcate, lipsesc şi măsurile de cointeresare. Dar... ai dreptate până la urmă, pentru că nemulţumiţii nu sunt ţinuţi cu forţa, la o adică sunt liberi să se ducă unde cred ei că ar fi mai bune plătiţi şi şi-ar "pune în valoare" mai bine personalitatea...
RăspundețiȘtergeree trist pt ca am inteles ca ei lucreaza chiar si atunci cand sunt obligati sa-si ia zilele fara plata
RăspundețiȘtergereSophie: În unele sucursale se pare că s-au tăiat posturi de la exploatare. Ori, în aceste condiţii se descurcă cum pot.
RăspundețiȘtergere